Følg oss på FACEBOOK

TYRKIA - Båttur i Egeerhavet

Egeerhavet utenfor tyrkiske Marmaris byr på dramatisk og vakker natur på en båttur der du bor i seilbåt med plass til inntil 16 personer. Underveis kan du gi mannskapet en hjelpende hånd, selv om de er der for å gjøre det mest mulig behagelig for deg og de andre om bord. Alle lugarene har et lite bad med wc og dusj.
Når 21. - 28. juli 2011
Hvem Detur
Pris 5785 per person i en uke i dobbeltlugar om bord i «Blu Voyage» eller tilsvarende båt. Prisen inkluderer flyreise Norge¿Dalaman og helpensjon ombord i båten. Regn med ca. 1500 kr til drikke og tips til mannskapet.
Husk Du kommer tett innpå de andre menneskene om bord. Miljøet er internasjonalt.

LUKSUS I SYDEN - TYRKIA

SMITTEFERIE- trenger du vaksine til ferien?

BELGIA - Flamsk gullalderkunst

Peter Paul Rubens var blant de fremste malerne innen barokken på 1600-tallet, og det var i Antwerpen – en av 1600-tallets rikeste og største europeiske byer - at Rubens virket. Sammen med to av Norges største eksperter på formidling av eldre kunst kan du nå se og oppleve den flamske gullalderkunsten i Brussel og Antwerpen med noen av hovedverkene til Rubens og hans kolleger. Et besøk i Rubens hjem hvor mesteren produserte 2500 malerier inngår også.
Når 6. – 9. mai 2011
Hvem Escape Travel
Pris 9750 kr i delt dobbeltrom (Radisson Blu-hoteller) med frokost, flyreise Oslo-Brussel t/r, transport flyplass-hotell t/r, to lunsjer og to middager, sightseeinger og reiseledere.
Husk Det er mulig å få et «visuelt foredrag» på Nasjonalmuseet i Oslo 27. april.

ØLRUTEN I BRUSSEL

TYSKLAND - Europas største badeland

Tropical Island, seks mil sør for Berlin, er Europas største badeland. Bygningen, som er seks ganger større enn Ullevål Stadion, byr på hvite sandtrender, regnskogklima, strandvolleyballbane på hvit sandstrand og store show på kveldene. Husk for øvrig solkrem, i Tropical Island slipper også de ekte solstrålene til.
Når 27. - 29. mai 2011
Hvem Sembo
Pris 2498 kr for to voksne og to barn for to overnattinger i trestjerners leilighet i Tropical Islands Apartments og adgang til badet.
Husk Air Berlin og Norwegian flyr deg billig fra Oslo til Berlin.

STORBYFERIE MED BARN

ITALIA - Påskefeiring i «sentrum»

Å oppleve Roma i dagene som leder inn i påskehøytiden er noe helt spesielt. Helt siden apostlenes Peters’ og Paulus´ tid har byen vært Den romersk-katolske kirkens absolutte sentrum, og syder av liv og forventning – enten du er pilegrim eller ikke-troende. Sammen med forfatter og journalist Jan E. Hansen får du vite mer om hva mennesker har tenkt og trodd gjennom århundrene under vandringen i denne helt spesielle byen.
Når 19. - 25.april 2011
Hvem Temareiser Fredrikstad
Pris 14 490 kr per person, som inkluderer flyreise med SAS og overnatting i dobbeltrom på trestjerners Hotel Cesari, fellestransport, byvandring og utflukter samt velkomst- og avskjedsmiddag.
Husk Gode sko, her blir det mye vandring.

I FILMENS RIKE - ROMA

CRUISE - Junicruise i Middelhavet

Tidlig juni er en flott tid for cruise i Middelhavet. Sola og varmen er på plass, men det er sjelden plagsomt hett. Med MSC Armonia drar dere til spennende byer langs Adriaterhavet og den greske øyverden, med Athen og Pireus som to av flere stoppesteder. Deilig mat er selvsagt inkludert i totalprisen, og det samme er underholdningen og aktivitetene.
Når 3. -10. juni 2011
Hvem MSC Cruises
Pris 4670 kr (med «bestill tidlig-rabatt») i delt innvendig lugar, inkludert alle måltider om bord. I tillegg kommer flyreisen til og fra Venezia samt tips og eventuelle utflukter. Barn som deler lugar med to voksne betaler kun 1400 kr hver.
Husk Norwegian og Ryanair har de billigste flyreisene til Venezia eller Milano.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

GRØNLAND - Trekking i Arktis

Jomfrureiser, som arrangerer reiser eksklusivt for kvinner, er blitt store på temareiser, og i august kan du bli med på en unik og eksotisk trekkingtur på Grønland. I åtte dager vil du befinne deg i et av de vakreste og mest uberørte arktiske områder i verden – Ammassalik på Grønlands østkyst.
Når 1. - 13. august 2011
Hvem Jomfrureiser
Pris 25 000 kr for flyreise t/r Oslo - Grønland via Reykjavik. To overnattinger med frokost i Reykjavik og tre netter på Hotel Ammassalik (helpensjon) på Grønland. Under trekkingen overnatter du i telt og det er inkludert helpensjon. Medhjelpere sørger for bagasjetransporten.
Husk Lokalkjent fjellguide sørger for sikkerheten og guiding.

HELLAS - Alt inkludert på øyperle

Santorini er en av den greske øyverdens flotteste øyer, kjent for sine vakre solnedganger og dramatiske natur. Øya er restene etter en enorm eksplosjon for 3500 år siden (se egen sak på side 44), var underlagt frankerne (som ga øya det italienske navnet) og siden det osmanske riket. I dag er det en av Hellas mest ettertraktede øyperler.
Når 21. - 28. mai 2011.
Hvem Apollo
Pris 5848 kr per person i dobbeltrom på fire-stjerners Mediterranean Royal med alle måltider samt drikke inkludert. Fly tur/retur Oslo - Santorini.
Husk Noe flystøy må påregnes.

LUKSUS I SYDEN - KRETA

NORGE - Avslutt vinteren på Hovden

Hovden øverst i Setesdal avslutter vintersesongen tradisjonen tro 1. mai. På den tiden er det alltid mye folk i området. Det er dermed duket for festligheter og underholding nederst i bakken.
Når 28. april - 1. mai 2011
Hvem Hovden Resort
Pris 7676 kr for to voksne og to barn med halvpensjon i familierom på Hovden Høyfjellshotell.
Husk Besøk også det fine badelandet i bygda.

Les flere NORGESSAKER

FINLAND - Trivelig i Tampere

Tampere – eller Tammerfors – er en ganske ukjent by for nordmenn flest, men det var i «Finlands Manchester» – slik omtalt på grunn av sin omfattende industri - Nokia-eventyret startet. Tampere har et av to permanente Lenin-museer på verdensbasis, på stedet hvor Lenin og Stalin en gang møttes. Og hva passer vel bedre enn å stikke innom museet på 1. mai.
Når 29. april –2. mai 2011
Hvem Ryanair
Pris 243 kr tur/retur Rygge - Tampere med kun håndbagasje.
Husk Tampere har to hoteller i den nye og spennende lavprishotellkjeden Omena Hotels.

PÅ VIFT I HELSINKI

HELLAS - Trivelig landsby på Kos

Kardama på sørkysten av greske Kos er en liten landsby med strender på begge sider av sentrum. Den tidligere så rolige fiskerlandsbyen er de siste årene blitt utbygd og gjort om til et livlig sted med mange aktiviteter.
Når 20.- 27. mai 2010
Hvem Ving
Pris 5595 for charterpakke i delt dobbeltrom med all inclusive på fire-stjerners Carda Beach Hotel.
Husk Kort vei til flyplassen og derfor også noe flystøy ved de få flyavgangene.

9 TIPS TIL ØYHOPPING