- 2010 ble nok et toppår for Reitangruppen, og selskapet kan vise til rekordhøyt resultat fra driften på mer enn to milliarder kroner, skriver Reitangruppen i en pressemelding.

Dette tilsvarer over 400 kroner i overskudd per nordmann i alderen 0 - 110 år.

Forbedringen i driftsresultatet er på 400 millioner kroner eller 22 prosent.

- Alle fire forretningsområdene leverer svært solide resultater for 2010, og alle forretningsområdene har stor betydning for de samlede resultatene. Samtidig med at vi fortsetter å nedbetale betydelig på gjeld, har vi også investert mer enn en milliard i utviklingen av nye og eksisterende butikker, kiosker og stasjoner, samt utviklet verdikjeden, distribusjon og logistikk. Den samlede verdiskapningen i kombinasjon med redusert gjeld og styrket egenkapital, gir en solid plattform for Reitangruppen fremover, skriver Kristin Genton, finansdirektør i Reitangruppen.

Mest lønnsomt
- I konsernet så er det Rema 1000 som er mest lønnsomt, har Ole Robert Raitan, tidligere sagt til NA24

Rema 1000 har en markedsandel på 20,9 prosent av dagligvaremarkedet Og står for 39- av de totalt 58 milliardene Reitangruppen omsetter for. Kampanjegjennomføring i kategorier grill og billig middag blir trukket fram som hovedårsakene til den positive utviklingen i dagligvarekjeden. Det er viktig å merke seg at disse tallene blir levert etter et år der alle de store dagligvarekjedene over tid tapte mye penger på bleiekrig og ekstraordinært pressede priser på julemat.

Les mer: Betaler 50 millioner for bleiekundene

I tillegg har Rema 1000 gjennom 2010 kjøpt seg inn i flere leverandørbedrifter. Blant annet har Rema 1000 kjøpt 50 prosent av den Hemsedalsbaserte bedriften Spekeloftet og Rema har kjøpt 20 prosent av Gram slot som leverer økologiske landbruksprodukter til Rema 1000 Danmark.

Reitan Servivehandel gjør som Rema 1000, forretningen vokser. En avtale med Danske statsbaner gjorde 78 kort og godt kiosker om til Reitans 7-eleven konsept og Driftsresultatet økte med mer enn 200 prosent.

- Vi har betydelige resultatforbedringer i Norge, Danmark og Latvia, i tillegg til at Sverige fortsetter å levere solide resultater. Dette betyr mye for oss etter noen litt tyngre år. Det gjør at vi ser positivt på fremtiden, skriver Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Servicehandel.

Odd Reitan selv kan gjøre lite annet enn å smile. Total omsetning på de fire forretningsområdene på over 58 milliarder, driftsresultat på over to milliarder og kontantstrøm som for første gang har passert tre milliarder gir den selvutnevnte kolonialmajoren liten grunn til å gjøre noe annet.

Les også: De har tjent 32 milliarder på maten din

- Våre fire forretningsområder leverer til sammen mer enn tre milliarder i kontantstrøm og over to milliarder i driftsresultat. Med dette fortsetter vi å skape store verdier og mange arbeidsplasser. Når jeg blir 60 senere i år, passerer vi 60 milliarder i omsetning. Da er tre magiske grenser nådd, skriver han.

Les flere saker på NA24