OSLO: - Vi har bystyremøte onsdag, så raskt rekker vi ikke å avgi en uttalelse. Tidligst kunne vi ha klart det til neste møte, men det er etter at fristen har gått ut, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til Osloby.

For kort tid
Regjeringen sendte ut forslag om å forby tigging og dem som hjelper tiggere på høring 22. januar. Fristen for å komme med innspill er 15. februar.

Men det ble for kort tid for byrådet, og dermed avstår Oslo - byen med desidert flest tiggere - å si sin mening om saken.

Onsdag avholdes årets første bystyremøte, der saken kunne blitt behandlet. Byrådsleder Røsland mener imidlertid at det ikke var mulig å lage en uttalelse klar til dette møtet.

Les også: Oslo er et av landets beste steder å bo

Tror ikke på byrådet
Ifølge Osloby har byrådet heller ikke bedt Regjeringen om en utsettelse, fordi de uansett ikke ville fått den tiden de trenger.

- Fordi vi da ville fått en uke eller to. Det er ikke nok. Vi trenger fire, kanskje fem, sier Røsland til avisen.

SV reagerer på at Oslo nå ikke får si sin offisielle mening om forslaget, og mener årsaken er at det er ulike syn på å forby tigging innad i byrådet.

Snur
Onsdag ettermiddag sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) fra bystyrets talerstol at Justisdepartementet likevel vil få et høringssvar fra Oslo kommune, skriver Osloby.

Les også: Slik skal du «tvinges» til å reise miljøvennlig

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED