Gå til sidens hovedinnhold

Det koster 21 millioner kroner å sende i 30 sekunder

Her er de beste Super Bowl-reklamene

På søndag er det dags for en av verdens største TV – og sportsbegivenheter da den førtisjuende Super Bowl -finalen sparkes i gang i New Orleans.

Flere hundre millioner mennesker over hele verden vil benke seg ned foran TVen søndag for å få med seg kampen mellom Baltimore Ravens og San Francisco 49ers, men ikke alle TV-seerne er like interessert i selve spillet som vil foregår på den grønne matten.

Flere av seerne er nemlig mer opptatt av alt annet rundt kampen (blant annet skal Beyoncé synge nasjonalsangen før kampstart og Destiny's Childs skal visstnok ha sin første gjenforeningskonsert i pausen), og da spesielt TV-reklamene som sendes i løpet av den flere timer lange sendingen.

For Super Bowl har nemlig blitt TV-begivenheten der reklamene nesten står mer i fokus enn selve sendingen, og med en prislapp på cirka fire millioner dollar for 30 sekunder er det ikke rart annonsørene legger mye kjærlighet og tanke i reklamesnuttene de sender.

Derfor har Side3 tatt seg friheten til å plukke ut et knippe av Super Bowls beste reklamefilmer de siste årene (noen av snuttene er i utvidet versjon).

Super Bowl 2012 - Chevrolet

Denne reklamefilmen ble visstnok plukket ut etter en konkurranse der den vanlige mannen i gata kunne sende inn forslag til Chevy.

Håper noen i reklamebransjen ga dem som kom opp med idéen fastjobb etterpå.

HTML EMBED

Super Bowl 2010 - Snickers

Skuespiller og komiker Betty White er nok mest kjent for norske seere som hun ene gamle dama i «Pantertanter» (originaltittel «Golden Girls»), men i USA er hun et nasjonalikon og anerkjent som en morsom gammel dame med en stor porsjon humor, noe hun også viser i denne reklamesnutten for sjokoladen Snickers.

HTML EMBED

Super Bowl 2006 - Sprint

Med dagens smarttelefoner virker det kanskje idiotisk å skryte av at man kan hente fram epost og se live TV med mobiltelefonen, men i 2006 kunne det amerikanske mobilselskapet Sprint tilby sine kunder nettopp disse tjenestene.

Men ikke nok med det. Sprint kunne også tilby sine kunder en funksjon som skremte vekk og forhindret kriminelle. Slå den Apple!

HTML EMBED

Super Bowl 2003 - Reebok

Har du noen gang ta en litt for lang lunsjpause eller kanskje sneket deg ut for å ta en kaffe når du egentlig burde gjort ferdig en rapport til morgendagen?

La oss bare håpe sjefen din ikke ser denne reklamen og ansatter Roy Keane eller Erik «Panzer» Hagen for å holde ro i rekkene.

«The pain train's comin»!

Super Bowl 1984 - Apple Macintosh

Ikke alle reklamene som sendes under Super Bowl er humoristiske, lette og «dumme».

Reklamefilmen fra Apple Macintosh da de skulle lansere sin nye, personlige datamaskin i 1984 kritiserte en hel verden for at «alle» tenkte likt og benyttet seg av IBM.

Morsomt hvordan markedet snur.

Fun fact: «1984»-reklamens høye kvalitet har fått mye av æren for prestisjen som ligger bak Super Bowl-reklamene den dag i dag.

HTML EMBED

Super Bowl 2011 - Volkswagen

I disse «Star Wars»-dager så måtte jo bare denne med.

HTML EMBED

Super Bowl 2013 - Mercedez Benz

Ok, denne er i grenseland om den i det hele tatt har lov til å være på listen, ettersom den teknisk sett ikke har blitt sendt på TV enda.

Det har nemlig vært så mye snakk om Mercedez-reklamen (sendes under Super Bowl) som ahr supermodellen Kate Upton i hovedrollen, at Mercedez i midten av januar valgte å legge ut en teaser trailer for reklamen.

Med andre ord, reklame for reklamen.

Noen har til og med kritisert reklamen for å ikke være sexy nok. De som mener det, kan ta en titt på denne videoen.

Sånn. Da er alle fornøyde.

Fun fact: Hadde det vært opp til Side3-redaksjonen, så burde alle reklamefilmer inneholdt Kate Upton, men vi lever uheldigvis ikke i en perfekt verden.

HTML EMBED

Super Bowl 2010 - Old Spice

Reklamen som spinnet av et av andre reklamer i samme gate.

«I'm on a horse». Trenger vi si mer?

HTML EMBED

Super Bowl 2006 - Mastercard

En genial spinn på en av tidenes kulthelter. Til og med MacGyver må bruke Mastercard for å fylle lommene med tennissokker, lommekniv og gummistrikk.

Super Bowl 2012 - Kia

Ingen menn med hånden på hjertet kan si at drømmebilen deres er en Kia Optima, men koreanerne skal ha for å lage en fantastisk reklame. Den har det meste: Mötley Crüe, en nesehorn og Adriana Lima.

Ah, hadde den bare hatt mer av Adriana Lima, så kanskje vi hadde kjøpt en Kia Optima.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken