Gå til sidens hovedinnhold

Rekord med et nødskrik

USA reddet rekorden på Oslo Børs. Les alt om rekorddagen.

Rederiene stod i fokus denne mandagen, på godt og ondt.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen ender mandagen på 520,69 poeng opp 0,19 prosent fra forrige rekordnotering, fredag. Børsen reddes i land av at Wall Street snur opp etter en flat og usikker start.

Ny Hydro-rekord
Oljeprisen hadde et rally opp til 78,3 dollar tidligere i dag, men når børsen stenger er den tilnærmet flat. Nordsjøolje med augustlevering er opp 0,17 prosent til 77,7 dollar, hvilket fortsatt er svært sterkt.

Høy oljepris har uansett ikke blitt enset av Statoil som detter 1,44 prosent til 188,75 kroner, Hydro derimot har et lite rally helt mot slutten av dagen, etter å ha vært i negativt terreng store deler av dagen. Aksjen ender opp 0,41 prosent til 247 kroner, hvilket er ny rekord.

Bulk-bonanza
Mens oljeaksjene gjesper av den høye prisen er det bonanza i bulksektoren. Markedet for tørrbulktransport er enormt stramt om dagen, og høyere rater gir fantastisk kursutvikling for bulkrederiene. Golden Ocean klatrer 4,89 prosent til 23,6 kroner, mens Jinhui flyr opp 9,8 prosent til 67,25 kroner.

Begge aksjene setter soleklare nye rekordnoteringer, men har vært betraktelig høyere i løpet av dagen. Best blant bulkrederiene går Belships, som legger på seg 10,07 prosent ril 16,4 kroner, og er dermed dagens vinner.

I tankmarkedet ser det på langt nær like lyst ut. Frontline er i hardt vær i dag etter at investeringsbanken UBS nedgraderer selskapet, samtidig som tankratene synker. Aksjen faller 3,32 prosent til 291 kroner.

Et annet rederi, Camillo Eitzen, melder i dag om salg av tre skip, alle til svært hyggelige priser. Aksjen ender dagen opp 2,22 prosent til 69 kroner.

Verst går gruveselskapet Crew Minerals, som faller 8,54 prosent til 14,45 kroner.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem