Gå til sidens hovedinnhold

Rekordbørsen slår til

Rekordformen sviktet ikke. Men Oslo Børs klarte ikke drømmegrensen.

Oslo Børs steg for syvende dag på rad og satte nok en topprekord. Hovedindeksen avsluttet på topp og har aldri vært høyere. Nå er det bare noen små skritt før det magiske hinderet på 500-poeng blir passert.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag kunne investorene glede seg over at børsen steg 0,87 prosent til 498,24 poeng. For 22. gang i år ble det dermed en ny sluttrekord for hovedindeksen på Oslo Børs.

Selv om Oslo Børs lenge lå og vaket like under 500, gikk børsen i København over den magiske grensen for første gang i historien.

Oljet opp
Oljeprisen gjør at oljetungvekterne sitter i førersetet i børslokomotivet. Sammen med Kjell Inge Røkkes Aker Kværner, Stein Erik Hagens Orkla, soleventyret REC og Telenor er Oslo Børs i rekordform.

Orkla fortsetter sin rekordferd og steg 3,11 prosent til 107,75 kroner. Aldri tidligere har Orkla vært verdsatt høyere i markedet og verdien på Stein Erik Hagens industrikonglomerat var verdsatt til 112,2 milliarder kroner. Solenergiselskapet REC steg også til nye rekorder og endte med en oppgang på 3,06 prosent til 185 kroner Markedsverdien på soleventyret var over 91,9 milliarder kroner, da aksjen sto i 186 kroner.

Blåser opp
Det nasjonale orkansenteret i USA spår at orkansesongen kan bli langt mer aktiv enn normalt. Ifølge Wilhelmsen Premier Marine Fuels morgenrapport venter NOAA at hele ti orkaner dukker opp på radaren, og at tre til fem av dem kan klassifiseres som store orkaner. Orkanen vil komme fra mellom 13 og 17 tropiske stormer.

For et par år siden førte hissige orkaner som Kathrina og Rita til at oljeinstallasjonene i Mexicogolfen fikk store skader og at produksjonen i det viktigste området i USA ble rammet. Oljeprisen skjøt i været. Kjøresesongen er også godt i gang og dermed vil oljemarkedet følge nøye med på oljelagertallene som slippes av de amerikanske myndighetene onsdag ettermiddag. Det er særlig store forventninger til bensinlagrene.

Et fat nordsjøolje med levering i juli koster 69,80 dollar ved råvarebørsen i London, da handelen i Oslo var over.

Statoil og Norsk Hydro ble løftet henholdsvis 0,29 prosent til 170,75 kroner og 0,12 prosent til 216,75 kroner. Altinex klatret 1,30 prosent til 1,30 kroner

Røkke sier nei
Aker avviser nå at de går svangre med planer om et spredningssalg i Aker Kværner. Ryktene har florert rundt Kjell Inge Røkkes eierpost i juvelen i Aker-konsernet, og etter nedsalget i januar samt dumpingen av Aker Yards har markedet ventet på en avklaring. Selv om Aker nå avviser et spredningssalg, holdes døren på gløtt for å selge hele eierposten.

- Det er uaktuelt for Aker å gjennomføre et spredningssalg av aksjer i Aker Kværner, sier Leif-Arne Langøy, styreformann og konsernsjef i Aker.

Markedet satter pris på avklaringen fra Aker og sendte aksjekursen i Aker Kværner opp 1,71 prosent til 148,50 kroner. Aker endte opp 0,38 prosent til 396. kroner.

Telenors revansje
Telenor henter seg inn etter tirsdagens spekulasjoner som et meglerhus kaller støy. Aksjen klatret hele 3,23 prosent til 119,75 kroner.

- Ved Telenors kapitalmarkedsdag førstkommende fredag venter vi at ledelsen kaster lys over målsettingen for den nordiske mobilvirksomheten i etterkant av de siste bevegelsene innen markedet. Når det gjelder nyhetene rundt Thailand denne uken mener vi det er liten grunn til bekymring på Telenors vegne, skriver DnB NOR Markets i en fersk analyse på Telenor.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser