Gå til sidens hovedinnhold

Rekordkjør i Asia

Nissan satt i førersetet under børsrallyet i det asiatiske aksjemarkedet.

Bilprodusenten Nissan fikk sin største opptur på syv år etter å ha levert sitt resultat for tredje kvartal. Nissan er dermed i godt selskap. Flere av tungvekterne har innfridd forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

- Resultatene har ikke vært dårlige i det hele tatt, mange av de store selskapene har hatt solid inntjening, sier forvalter Yoshihisa Okamoto i Mizuho Asset Management til Bloomberg News.

Finanssektoren gjør det også sterkt etter godt nytt fra USA. Den største amerikanske boligutlåneren, Countrywide, leverte i forrige uke dundrende underskudd, men lover å være lønnsom allerede i fjerde kvartal. Det blir tolket godt av markedet.

- Countrywides nyheter oppmuntrer helt opplagt aksjene her i dag, sier Okamoto om utviklingen i Japan.

Samtidig har råvareaksjene fått en ny oppsving. Svak dollar sender prisene i råvaremarkedet oppover. Blant annet har oljeprisen steget til nye rekorder mandag morgen.

Utviklingen for den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International ble løftet hele 2,3 prosent til 171,92 poeng.

Indeksene i Hongkong, India og Sør-Korea steg til nye rekorder mandag. Hang Seng i Hongkong passerte 31.000 poeng for første gang i historien og endte dagen med en oppgang på 3,89 prosent til 31.586,90 poeng.

I Japan steg den brede Topix-indeksen med 2,4 prosent, mens Nikkei 225 ble løftet 1,17 prosent til 16.698,08 poeng. Kospi-indeksen i Sør-Korea ble løftet 1,6 prosent.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris