Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange så Svabøs sleivspark

«Alle» så Grand Prix-finalen

Over 2 millioner seere samlet seg foran TV-skjermen på lørdag og fulgte NRK1-sendingen fra Eurosong-finalen i Moskva, melder NRK.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Dette et historisk høyt seertall, sier analysesjef Kristian Tolonen.

Tallene fra TNS Gallup viser at 2.003.000 fulgte sendingen fra Moskva. Det er det høyeste seertallet TNS Gallup har målt siden de tok over målingene i 2000. Det betyr at over halvparten, 51 prosent, av alle over 12 i Norge så finalen på NRK1 lørdag kveld. Markedsandelen er på 88 prosent. Det høyeste seertallet i løpet av sendingen ble målt klokken 22:30. Da var hele 2.292.000 seere samlet foran skjermen.

Finalen i Melodi Grand Prix er det niende mest sette programmet på norsk TV siden man startet med elektronisk måling av TV-seing i 1992.

Tidenes råeste
- Dette er etter mitt skjønn tidenes råeste seertall, sier Analysesjef Tolonen.

- Riktignok ikke det høyeste i rene tall, men de andre åtte programmene vi har målt til over 2 millioner før, ble sendt i en annen konkurransevirkelighet enn det vi har nå. At vi fikk et tall på over to millioner gir meg både bakoversveis og hakeslepp, så jeg ser ikke så lur ut nå, ler Tolonen.

Tirsdagens semifinale i forrige uke samlet 690.000 seere. Den andre semifinalen, som ble sendt på torsdag i forrige uke da også Alexander Rybak var med, samlet 1.212.000 seere.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

I fjor var det 1.553.000 seere som så finalen, noe som også var ett av de mest sette programmene.

Katastrofetall for TV2
Foruten de over to millionene som fulgte sendingen på NRK var det også noen som valgte å se konkurransen på svensk TV.

Fra klokken var 23.21 og frem til 00.15 var SVT1 større, og tildels mye større, enn norske TV2. Da det nærmet seg klimaks var over 100.000 norske TV-seere innom SVT1 for å høre svenske kommentarer i stedet for å høre norske.

En av disse var lederen i Kringkastingsrådet, Kjellaug Nakkim. Hun mente at programleder Synnøve Svabø kom med tildels forstyrrende kommentarer.

- Noe av det som Svabø holdt på med var forstyrrende, i tillegg til at hun hadde et par sleivspark. Hun prøvde muligens å være morsom, men det var ikke godt nok, sier Nakkim til NTB.

Les mer: NRK-topp valgte svensk TV

Svabø har fått kritikk av sin håndtering som programleder for Grand Prix-sending, med høydare som:

«Wollen Sie Bumsen, Helga!» som kom da Tyskland ga Norge 12 poeng, og «...og mens på prøvene så filmet de helt opp i glufsa og smutthullet på Hadise, så har de altså nå prøvd å dempe seg noe og viser altså nå bare deler av fiskekvota til denne tyrkiske piken».

Hun var selv raskt ute og beklaget.

- Jeg er lei meg og vil unnskylde dersom jeg ødela sendingen for det norske folk i går, sa Synnøve Svabø til Side2.

Les mer: - Unnskyld, Norge!

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken