Gå til sidens hovedinnhold

Rekordpris gir milliardoverskudd

BP la frem et knallsterkt resultat for andre kvartal.

Europas nest største oljeselskap har lagt frem sine tall for andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

BP fikk et nettoresultat på 9,47 milliarder dollar for andre kvartal. Dette er en økning fra andre kvartal i fjor da selskapet fikk et nettoresultat på 7,38 milliarder dollar. Fortjeneste per aksje ble på 49,80 cent, mot 38,18 cent per aksje i samme periode i fjor.

Justert for enkeltposter og forandringer i lagrene havnet resultatet med et overskudd på 8,63 milliarder dollar. Analytikerne hadde ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg ventet at overskuddet skulle havne på 7,84 milliarder dollar.

Det sterke resultatet skyldes i stor grad den høye oljeprisen. BP produserte gjennomsnittlig 3,83 millioner fat per dag i andre kvartal. Produksjonen er på noenlunde det samme nivå som samme periode i fjor. Nå venter oljeselskapet at de vil øke produksjonen de kommende månedene etter at det svært forsinkede Thunder Horse-feltet i Mexicogolfen blir startet opp. Frem til 2009 har de planlagt 25 prosjekter som skal øke produksjonen med 650.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Resultatet fra raffinerivirksomheten falt dramatisk fra andre kvartal i fjor. Resultatet fra å lage bensin og diesel fra råolje ble 8,19 dollar per fat i andre kvartal, dette er et fall fra i fjor på 16,61 dollar per fat.

Når det gjelder konflikten i Russland i forbindelse med TNK-BP forblir en ufordring for den britiske oljekjempen. De advarer mot at det ikke er mulig å forutse utfallet i forbindelse med konflikten.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken