Gå til sidens hovedinnhold

Rekruttene nede i en bølgedal

Vålerengas rekrutter tapte tirsdag ettermiddag 1-6 for Asker i Vallhall.

Vålerengas rekruttlag fikk et mareritt av en start da Asker ved tidligere ODD Grenland-spiller Armin Sistek gikk opp i ledelsen etter bare fem minutters spill.

Vålerenga utlignet bare to minutter senere ved A-lagsspiller Bojan Zajic, som med sin velkjente skuddfinte og et lekkert skudd skapte nytt liv i kampen.

Etter scoringen åpnet kampen seg en del og begge lag skapte farligheter. Etter 22 minutter fikk Vålerenga straffe etter at Askers keeper felte en Mostafa Abdellaoue innenfor 16-meteren. Bojan Zajic gikk frem for å ta straffen, men straffen ble reddet av Askers keeper.

Mot slutten av omgangen hadde begge lag store sjanser til å gå opp i ledelsen, bare uflaks gjorde at en pigg Lars Iver Strand ikke førte VIF opp i ledelsen. Rett før pause fikk Asker igjen gå opp i ledelsen, nok engang ved Armin Sistek som sendte lagene i garderoben med 1-2 ledelse til Asker.

Luften gikk ut

Andre omgang var så vidt i gang da Vålerenga produserte en kjempesjanse men Vålerengas Mikael Johansen var uheldig og skjøt over fra fem meter.

Bare to minutter senere kunne Armin Sistek sette inn sitt tredje mål for dagen og luften så ut til å gå litt ut av det unge Vålerenga-laget.

Asker la på til 1-4 og 1-5 før de fastsatte sluttresultatet til 1-6. Dermed befinner Vålerenga seg helt i bunnen av tabellen.

- Ikke bestemte nok

- De første 10-15 minuttene skaper vi sjanser, vi burde kanskje ledet samt at vi brenner en straffe. Vi er ikke bestemte nok i motstanderens boks, og Asker scorer uheldigvis rett før pause, noe som påvirker humøret og dermed kampen, forteller spillerutvikler Andrea Loberto.

- I andre omgang skaper vi en supersjanse uten å score og Asker går rett i angrep og scorer 1-3. Etter det ser vi at luften går litt ut av guttene våre. Vi er litt svake når det gjelder duellstyrke og duellkraft i egen boks. Forsvaret var veldig ungt i dag, men det er kjempelæring for de unge. Det er tøft akkurat nå, men det som er viktig for oss som trenere og spillerutviklere er å få de unge til å skjønne og lære av feilene så vi reduserer de, og det er opp til oss å bearbeide feilene så vi får maks ut av dem, sier Loberto.

- Vi må bare samle oss til neste kamp, evaluere kampen i dag, og få guttene til å ta et steg frem. Først og fremst er andredivisjon arenaen hvor de etablerte a-lagsspillerne kan få matching og vise at de er i god nok kampform til å spille for a-laget, og ikke minst at de unge skal få prøve seg på et høyere nivå og dermed reduserer vi avstanden mellom junior og a-lag, forteller Loberto.

- Nye regler skaper utfordringer

- De nye reglene for rekruttlagene kommer kanskje på et dårlig tidspunkt for oss, vi hadde mange spillere født i 1990 og 1991 som forsvant samt at en del unge spiller fast på a-laget, i tillegg til at vi har lite spillere født i 1991 og 1992 igjen. Det er mange spillere født i 1993 så har vi en ganske ung tropp. Kombinasjonen av dette betyr at de unge må vokse veldig fort, men vi vet at det er ikke lett for en junior å gå rett i andredivisjon og prege spillet. Det er vanskelig og vi har en utfordring akkurat der. Vi prøver samtidig og ikke legge så mye press på de yngste men samtidig må vi klare oss i andredivisjon, det er en viktig arena for klubben, både på rekruttering og spillerutvikling, avslutter Andrea Loberto.

Vålerenga 2 – Asker 1-6 (1-2)
Vallhall Arena – 120 tilskuere

Mål: 0-1 Armin Sistek (5), 1-1 Bojan Zajic (7), 1-2 Sistek (45), 1-3 Sistek (48), 1-4 Chris Joyce (60), 1-5 Petter Linstad (67), 1-6 Balal Arezou (84)

Gule kort VIF 2: Kristian Brix, Adnan Haidar, Lars Iver Strand, Nicolai Næss

Vålerengas lag: Gard Aarvik – Blerim Redzepi, Christoffer Bergersen, Marcus Kveen, Nicolai Næss – Adnan Haidar (Soliman Aoudia inn 84), Bojan Zajic (Stefan Mimic inn 45) – Lars Iver Strand (kpt.) (Lars Vincent Andersen inn 74) – Kristian Brix, Mostafa Abdellaoue, Mikael Johansen

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken