Gå til sidens hovedinnhold

Religiøs sopprus

Forskere hevder at hallusigener funnet i «magisk sopp», kan føre til religiøse opplevelser og store livsforandringer.

(SIDE2): Amerikanske forskere hevder nå at "magisk sopp", som inneholder det hallusinasjonsfremkallende stoffet psilosin, kan føre til meget positive opplevelser for de som spiser det.

Overnaturlig opplevelse
I den amerikanske undersøkelsen fikk testpersonene en uke Ritalin (et ikke-hallusinerende stoff) og en annen uke fikk de psilosin. Det viste seg at de testpersonene som fikk psilosin oppgav at de hadde opplevd tiden som den mest spesielle i livet. Tiden ble sammenlignet med store opplevelser som fødsler eller foreldres død. Hele 60% rangerte opplevelsen som en overnaturlig eller spirituell opplevelse.

Testpersonene merket bedring i over to måneder etterpå. Generell livskvalitet ble forbedret. Familie og venner bekreftet forandringen.

Positiv effekt
Undersøkelsen er en av de første som tester en ny disiplin av nevroteologi, den nevrologiske biten av den religiøse opplevelsen. Ifølge forskerne er målet deres å finne ut de positive sidene stoff som psilosin kan ha for pasienter. Forskningen hevder sammenheng mellom religiøse opplevelser og nevrofysiologiske tilstander som et resultat av bruk av psilosin.

Dårlig rykte
Forskerne hevder at potensialet til de hallusigenene er endeløst. Stoffene har vært ignorert i mange tiår på grunn av linker til ulovlig stoffbruk i 1960 årene. Men nå vil de utforske stoffene for å se om de kan brukes til behandling av depresjon, stoffavhengighet og intens smertebehandling.

Les flere helsesaker her:

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken