Gå til sidens hovedinnhold

Renoverer for millioner. Slik blir det nye huset til Jenny og «Fingern»

Superparet Jenny Skavlan og Thomas Gullestad er i full gang med å skape sitt nye drømmehjem på Tåsen.

(Avisa Oslo)

Det populære ekteparet Jenny Skavlan (34) og Thomas «Fingern» Gullestad (39) er i fullgang med en omfattende renovering av huset sitt på Tåsen.

I november delte Skavlan en sniktitt til følgerne sine på Instagram. «Men enda luftigere hjemme», skrev hun til et bilde av huset som er i full renoveringsprosess.

Ifølge dokumenter fra Plan- og bygningsetaten startet søknadsprosessen om å bygge et tilbygg, samt gjøre om den opprinnelige tomannsboligen til en enebolig, allerede i januar. Ikke før 1. oktober fikk ekteparet godkjenning til å starte renoveringen og de nye byggeplanene.

Nytt studio, kjellerstue og flere soverom

Det er arkitektfirmaet Skapa, som er kjent for sine stilfulle funkisboliger og prosjekter, som står for planskissen til det nye hjemmet. Etter tegningene å dømme er det også et slikt uttrykk det nye huset til Skavlan og Gullestad vil få.

På den 725 kvadratmeter store tomten er det planer om å gjøre store endringer. Den opprinnelige tomannsboligen skal ikke bare bygges om til en enebolig, det skal også gjennomføres en fasadeendring som går i samme funkisstil som tilbygget.

Tilbygget skal oppføres over to plan, plassert mot øst for det opprinnelige bygget, fordelt over kjelleretasje og 1. etasje med direkte tilgang til hage.

Ifølge søknaden skal tilbygget ligge 1,6 meter under den eksisterende boligen. Der skal de bygges tre soverom, en kjellerstue og et studio.

Jenny Skavlan og Thomas Gullestad har foreløpig ikke ønsket å gi en kommentar til det nye husprosjektet på Tåsen. Skal man tro beskrivelsene av det nye huset blir det imidlertid nok av plass til både systue for Skavlans nye klesprosjekter, og et studio til Gullestad sine musikkprosjekter.

Thomas Gullestad, eller «Fingern» som han blir omtalt som, er musiker og gjorde stor suksess med gruppa «Klovner i kamp» i sin tid. De siste årene har han også vært å se i en rekke filmer som «Tomme Tønner» og «Den 12. mann», der han spilte hovedrollen.

Jenny Skavlan på sin side er et av landets største influensere og omtales ofte som «hele Norges gjenbruksentusiast». Hver dag inspirerer hun følgerne sine til å velge gjenbruk fremfor å kjøpe nytt, og har gjort stor suksess med gjenbruksappen Tise og «syom»-prosjektet Fæbrik.

Millionprosjekt

Den eksisterende boligen til Skavlan og Gullestad er ifølge dokumenter fra Plan og bygg på 115,8 kvadratmeter, med en 18 kvadratmeter parkeringsplass. Tilbygget blir ifølge søknaden 40 kvadratmeter stort. Til sammen blir den nye boligen til superparet på hele 173,8 kvadratmeter.

Foreløpig har ikke Jenny Skavlan eller Thomas Gullestad ønsket å gi en kommentar om det nye husprosjektet. Heller ikke Peder Ebbing Skavlan, som driver firmaet Skapa og er broren til Jenny Skavlan, ønsker å si noe om prisen for tjenestene til dette prosjektet.

Les mer

Boligstylisten ripet opp gulvet etter visning. Da de gikk konkurs, begynte krangelen mellom kjøper og megler

Ifølge Roger Andersen, som driver selskapet taksteksperten.no, er det snakk om millionbeløp.

Andersen har mesterbrev som bygg- og tømrermester og er TRV sertifisert takstmann, som er den fremste godkjenningen for verdivurderer av boligeiendom på europeisk nivå. Andersen har også vært hovedstyremedlem i Norsk takst siden 2015.

– Det er svært vanskelig å vurdere uten å vite hvor omfattende renoveringen blir, og hvilken standard/kvaliteter som bygges. Er det snakk om høy standard og omfattende renovering ligger det på alt fra 4–6 millioner kroner. Middels standard, og litt mer omfattende renovering koster kommer nok på rundt 2 millioner, sier Andersen til Avisa Oslo.

Ifølge Andersen vil prosjektet ta alt fra 6–24 måneder, avhengig av hvor omfattende renoveringen blir. Han er derimot ikke i tvil om at Jenny Skavlan og Thomas Gullestad gjør en god investering i huset.

Tilsvarende boligobjekter i samme området som der Jenny Skavlan og Thomas Gullestad renoverer og bygger, blir solgt for over 20 millioner kroner, ifølge Finn.no.

– Området er svært attraktivt, og etter min vurdering har de gjort en god investering, sier Andersen.

Les mer

Svein (68) selger drømmeleiligheten til 25 millioner: – Klump i magen

Kommentarer til denne saken