Den amerikanske sentralbanken holder onsdag målet for styringsrenten stabilt på superlave 0 til 0,25 prosent.

Praktisk talt ingen hadde sett for seg en heving av renten, spesielt ikke siden markedene akkurat nå er svært nervøse på grunn av problemene med statsgjelden i Hellas.

Det er bare ørsmå justeringer i sentralbankens kommentarer sammenlignet med den forrige rentemeldingen. Banken opprettholder nøkkelformuleringen om at situasjonen trolig vil kreve eksepsjonelt lav styringsrente i en lengre periode.

MinRente.no: Spar minst 5000 kroner på boliglånet

Ellers bekreftes inntrykket av en økonomi i gradvis bedring, og det påpekes at arbeidsmarkedet begynner å styrke seg. Forrige gang het det at arbeidsmarkedet hadde stabilisert seg.

På grunn av mye ledig kapasitet i økonomien, ventes prisveksten å holde seg lav.

Avgjørelsen kom mot en stemme, nemlig Thomas M. Hoenig, som mener banken bør slutte med å uttrykke at den eksepsjonelt lave renten vil vare en lengre periode. Han mener dette kan bidra til å bygge opp fremtidige ubalanser og faren for langsiktig ustabilitet. Dette er imidlertid ikke nytt. Hoenig har ment det samme også tidligere.

Så langt er meldingen møtt med en viss oppgang i aksjeindeksene og nedgang for dollaren.

Et kvarter etter meldingen, er S&P 500-indeksen opp 0,9 prosent til 1.195 poeng. Grovt sett halvparten av oppgangen er kommet etter rentemeldingen.

Dollaren har svekket seg marginalt mot euro etter meldingen. En euro koster nå 1,319 dollar.

Her er sentralbankens rentemelding.