Gå til sidens hovedinnhold

Ny bank setter opp renten

Følger etter Norges største.

Postbanken har besluttet å sette opp renten med inntil 0,25 prosentpoeng. Beste boliglånsrente blir etter dette 3,10 prosent, opplyser banken i en melding.

- Pengemarkedsrentene er på vei oppover og innlånskostnadene våre har den siste tiden økt. Derfor setter vi nå opp rentene med inntil 0,25 prosentpoeng, sier leder for Postbanken Tore Jørstad.

Her er de nye betingelsene:
* Lånerenten settes opp med inntil 0,25 prosentpoeng. Beste lånerente blir etter renteøkningen 3,10 prosent.

* Innskuddsrenten økes med inntil 0,25 prosentpoeng. Beste rente på Kapitalkonto blir etter renteøkningen 2,75 prosent og ny BSU-rente blir 3,95 prosent.

De nye rentesatsene gjelder fra 21. januar for nye lån og 10. mars for innskudd og eksisterende lån.

Dilter etter eieren
Dermed følger Postbanken etter eieren sin DnB Nor, som var ute med et tilsvarende rentehopp mandag ettermiddag,

- Når prisen vi betaler for penger øker, er vi også nødt til å heve våre priser på boliglån. Den nye renten gjelder fra 10. mars for dagens kunder, og er fortsatt konkurransedyktig i forhold til våre konkurrenter. Innskuddsrentene våre økes også med inntil 0,25 prosentpoeng, meldte Karin Bing Orgland, konserndirektør for Retail Norge i DnB Nor.

Les mer: Norges største hever renten

Bankene peker på at pengemarkedsrenten (3-måneders NIBOR) har økt med rundt 0,25 prosentpoeng siden forrige rentemøte i Norges Bank. Denne renten er en viktig del av bankenes innlånskostnader.

Denne renten var 2,01 prosent dagen før Norges Banks siste rentemøte 16 desember. Mandag har den økt videre fra 2,25 til 2,28 prosent.

Bankene nølte
Norges Banks styringsrente ble økt to ganger sist høst, fra 1,25 til 1,75 prosent, men det tok tid før dette slo gjennom i pengemarkedsrentene, og mange banker har derfor ventet med å heve renten ut til kundene.

For Norges Bank har denne nølingen vært et argument for nye rentehevinger for å få den høyere styringsrenten til å slå gjennom i markedet. Det at Norges desidert største bank nå hever renten, vil ganske sikkert bli lagt merke til i Norges Bank, som skal ha sitt neste rentemøte 3. februar. Det kan trekke i retning av at Norges Bank lar styringsrenten ligge i ro på 1,75 prosent.

Kommentarer til denne saken