(Spillmagasinet): Den legendariske utvikleren Capcom har offentliggjort datoen for demoen til «Resident Evil 5».

FULL OVERSIKT: Åtte videoer fra «RE5» | Se alle bildene fra grøsserspillet

Microsoft har igjen vært ute og skaffet seg eksklusive fordeler, så 360-spillere kan laste ned demoen den 26. januar. PS3-eiere får også koden, men må vente en uke lenger, skriver Gamespot.

Nedenfor tar vi for oss alt vi vet om «Resident Evil 5» så langt.

Se den alternative traileren til «Resident Evil 5»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(12034,1);

Se flere spillvideoer her

«Resident Evil 5» følger opp et spill som mange vil plassere blant verdens beste, men Capcom er ikke beskjedne når de beskriver potensialet i «RE5». De hevder bent fram at spillet vil revolusjonere spillserien - med et svært høyt nivå av realisme, detaljer og kontroll.

Spillet er også det første i serien som slippes på dagens generasjon av konsoller, Playstation 3 og Xbox 360.

Gameplay som i «RE4»

Ifølge produsent Jun Takeuchi vil fans av «Resident Evil 4» dra kjensel på gameplayet i oppfølgeren. Du tar kontroll over den mannlige hovedpersonen i spillet, Chris Redfield, og på samme måte som med Leon i «Resident Evil 4» ser du over skulderen hans når du beveger deg gjennom spillet.

Se «Resident Evil 5» i aksjon i de to gameplayvideoene nedenfor (artikkelen fortsetter under videoene).

«Resident Evil 5»: Refiney

HTML EMBED
video_embed(12022,1);

«Resident Evil 5»: Warehouse

HTML EMBED
video_embed(12023,1);

Se flere spillvideoer her

Omgivelsene som denne gangen er lagt til et solfylt og brennende varmt ørkenområde i Afrika, spiller en rolle for spillet. Når Redfield for eksempel beveger seg fra et lyst til et mørkt område vil han i en kort periode se litt dårligere, mens øynene venner seg til lite lys.

«Resident Evil 5» vil ha nye fiender. Som vi har sett i en rekke trailere møter spillerne fiender som beveger seg raskt og angriper med håndvåpen. Takeuchi har også forklart at fiender kan ha tilnærmet menneskelig intelligens og bevissthet.

Heldigvis skal også dine våpen ha forbedret seg i forhold til «Resident Evil 4», mens tilhengere av pistolen og hagla ikke vil bli skuffet.

Online Co-op

I et intervju med XBOX360ISM forteller sjefprodusent Keiji Inafune at ha onlinefunksjoner. Hovedhistorien i spillet kan spilles med to spillere i en samarbeidsmodus via internett.

Inafune forteller at den andre spilleren kan hoppe inn og ut av spiller når som helst og at de to som spiller sammen ikke alltid vil holde følge med hverandre. Det skal også være mulig å spille co-op på den samme maskinen på delt skjerm.

Minner om «Black Hawk Down»

Settingen i «Resident Evil 5» minner om den i filmen «Black Hawk Down» fra 2001 og følger historien fra «Resident Evil 4». Handlingen i spillet skal være lagt til rundt ti år etter det originale spillet.

Se traileren «Date» fra «Resident Evil 5»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(12030,1);

Dette er den andre traileren med Capcoms såkalte viral advertising hvor de har hyret inn ekte skuespillere i rollen som blant annet Chris Redfield.

Se flere spillvideoer her

Takeuchi har forklart i et intervju med det japanske magasinet Famitsu at «Resident Evil 5» vil utforske Chris Redfields liv i de ti årene mellom spillene. Som medlem av Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA) blir han sent til Afrika for å utforske en hendelse. Historien skal også dreie seg rundt virusets opprinnelse.

Den kvinnelige figuren i spillet heter Sheva Alomar og er en agent for den vestafrikanske delen av BSAA og hjelper Redfield i spillet. Sheva følger etter deg i spillet og sørger for ammo og hjelp. Hun vil også angripe fiender og du er også nødt til å hjelpe henne fra tid til annen.

Superslemmingen Albert Wesker vil dessuten vende tilbake til «Resident Evil 5».

Spillet slippes til Playstation 3 og Xbox 360 den 13. mars 2009. Les mer om spillet, se bunkevis med bilder og en pen samling videoer på detaljsiden for «Resident Evil 5».

1437

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Kilde: Wikipedia