Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ville se eldre ut

Stadig flere menn tenker på utseendet - Christian Brinkehag (20) tok Restylane-behandling for å se mer moden ut.

(SIDE2): - Det har generelt blitt flere menn, og gjerne yngre som tar behandlinger, forteller Marianne Jægtvik, kvalitets- og opplæringsansvarlig ved Ellipse-Klinikken i Oslo.

Hun tror det er en klar trend at menn nå tar mer vare på seg selv.

Endret kinn og hake
Restylane er en injeksjonsbehandling mot rynker og furer. De vanligste stedene Restylane brukes er rundt munnen, i pannen og mellom øyenbrynene, den såkalte «sinna-rynken». Restylane brukes også til blant annet å forstørre leppene.

For svenske Christian Brinkehag (20) handlet injeksonsbehandlingen om det motsatte – han ønsket å se eldre ut, skriver Aftonbladet og improveme.se.

- Grunnen til at jeg har utført Restylane-behandling er det motsatte av hva mange forbinder med Restylane. Jeg har alltid hatt et veldig ungdommelig utseende, og ville derfor har litt mer modne trekk, forteller 20-åringen.

Han ønsket mer markerte trekk, og Restylane ble derfor sprøytet inn ved kinnbenene og haken.

- Hvis man for eksempel ser på Fredrik Ljungberg, så har han et ganske markert ansikt, noe som gjør at han ser veldig mandig ut. Det var det jeg hadde i tankene da jeg valgte å gjøre denne behandlingen, sier Brinkehag.

(Artikkelen fortstter under bildet)

- Mer vanlig
Brinkehag har aldri lagt skjul på at han har fikset på utseendet, og at folk skammer seg over å ha gjort behandlinger forstår han ikke. Han påpeker at alle bryr seg jo om hvordan de ser ut.

20-åringen er overbevist om at det kommer til å bli mer aksept rundt denne typen behandling, da det blir stadig mer vanlig.

Stor endring
Jægtvik forteller til Side2 at det absolutt er mulig å bruke Restylane for å få mer definerte kinnben og hake. Hun tror at grunnen til at ikke flere menn kommer for akkurat det, er at de ikke vet at det er mulig.

Ved Ellipse-Klinikken er det som oftest tannbleking, hårfjerning, ultrashape og alle former for rynkereduksjon menn kommer for. En av de vanligste grunnene til at norske menn tyr til behandlinger er fordi de ønsker å se mindre slitne ut.

- Jeg har jobbet på Ellipse-Klinikken siden 2001, og det er en enorm forskjell siden den gang. Nå kommer det stadig flere menn på alle områder. Menn har hatt lyst til å ta behandlinger lenge, men det har vært en jentegreie. Nå har det blitt mer akseptert, sier Jægtvik.

Følg med på siste nytt innen helse & trening her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter