Gå til sidens hovedinnhold

Resultatfall, men gode utsikter

Rederiet Wilson hadde resultatfall i andre kvartal, men utsiktene er gode.

Wilsons hovedvirksomhet er befraktning og operasjon av mindre tørrlastskip inntil 10.000 dwt. Innenfor sitt virksomhetsområde er Wilson en ledende europeisk aktør. Torsdag var selskapet ute med resultater for andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Wilson oppnådde i andre kvartal 2006 skipsinntekter på TC-basis (time-charter) på 220 millioner kroner mot 246 millioner kroner i andre kvartal 2005. Reduksjonen i TC-inntekter skyldes en kombinasjon av et svakere spotmarked og høyere bunkerspriser sammenlignet med samme periode i fjor, heter det i en melding.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 81 millioner kroner mot 89 millioner kroner i andre kvartal 2005. Konsernets resultat etter beregnet skatt for andre kvartal 2006 utgjør 35 millioner kroner mot 49 millioner kroner i 2005.

- Spotmarkedet har fortsatt vært svakt i andre kvartal, og COA andelen for kvartalet utgjør 70 prosent. Til tross for et svakt spotmarked er netto TC- rate pr dag økt fra 1. kvartal 06. Årsaken til dette er bedre inntjening under selskapets kontraktsmasse, heter det i meldingen.

Styret forventer fortsatt gode resultater for andre halvår på linje med første halvår. Denne forventningen baserer seg på god kontraktsdekning til tross for et i øyeblikket svakt spotmarked, opplyses det.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken