Gå til sidens hovedinnhold

Revansje for oljeprisen

Oljeprisen tikker oppover igjen etter trist ukestart.

Forrige uke opplevde oljeprisen et kraftig fall etter å ha prøvd seg på 60 dollar fatet 12. mai. Fredag falt oljeprisen nesten fire prosent etter at en rapport slo fast at den amerikanske industriproduksjonen falt for sjette måned på rad.

Følg olje- og råvareprisene her

Mandag morgen åpnet oljeprisen nedover etter en slapp dag i det asiatiske aksjemarkedet. Men utover formiddagen begynte oljen å røre på seg.

Meldinger om at militante grupper har angrepet en rørledning ved Chevrons anlegg i Nigeria samt at flere mener at forrige ukes oljefall var overdrevent bidrar til å løfte prisen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Råolje for levering i juni stiger 1,4 prosent til 57,1 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Denne kontrakten går imidlertid ut i morgen og blir erstattet med julikontrakten. Denne priser et fat olje til 57,63 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Også prisen på nordsjøolje, Brent Blend, løfter seg i London. Et fat nordsjøolje for levering i juli kostet mandag formiddag 56,8 dollar, noe som representerer en oppgang på 1,5 prosent eller 82 cent fra fredagens nivå.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken