Midt i desember kom regjeringens forslag om fritak fra revisjonsplikten for 137.000 småbedrifter i Norge. til tross for at de nye reglene kan tre i kraft allerede i 2011, er det ikke alle som er like godt forberedt, skriver Finansavisen.

Raimond Pettersen, Bank2-sjef er blant de som frykter for småbedriftenes fremtid. Til Finansavisen uttrykker han bekymring for hvorvidt enkelte norske småbedrifter ikke vil tåle den friheten de nå kan velge.

Les også: Milliardgave til norske selskaper

- Revisor har for mange vært vaktbikkja som hindret mange bedriftsledere i å forsømme sine økonomiske forpliktelser ovenfor skattemyndighetene, sier Pettersen til avisen.

Men til tross for bekymringen støtter han en forenkling av det offentlige skjemaveldet.

Pettersens syn henter støtte fra hans kolleger i andre banker.

Krav om tredjepart
«De fleste bankene mener det er positivt med forenklinger for bedriftene, men medgir likevel at omleggingen vil utgjøre en aldri så liten hodepine for dem,» skriver Finansavisen.

Likevel ser de forskjellige bankene fallgruver på veien. Og bankene utelukker ikke at bruk av revisor som tredjepart kan bli aktuelt.

- Revisjonen har gjort det trygt og enkelt. Når dette faller bort , stiller det strengere krav til våre egne vurderinger, sier Thomas Midteide, informasjonsdirektør i DNB NOR, til avisen.

Også andre banker mener at det er viktig å kjenne kundene godt og å ha et godt inntrykk av bedriftenes økonomiske situasjon.

Les flere saker på NA24