(SIDE2:) Sex av ti nordmenn har sex mininmum annenhver uke. Her er årets fakta om sexlivet ditt...

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

23 prosent av nordmenn oppgir at de har sex flere ganger hver uke. 21 prosent har sex noen ganger per uke, mens 13 prosent svarer at de har sex noen ganger hver andre uke. Dermed havner vi på andreplass på pallen over hyppig sex i Norden. Vi «taper» bak Danmark, men havner foran henholdsvis Sverige og Finland.

Tallene kommer fra RFSUs nordiske sex- og kondomundersøkelse «Sex og kondom og sånn» som ble offentliggjort i dag, tirsdag. Det er 5000 personer fra de nordiske landene som har svart på spørsmål om sex. Blant disse er 1222 nordmenn i alderen 15- 65 år.

Les også: Sunt med sexercise

Sex-trøbbel
Selv om vi nesten havner på topp når det gjelder å ha mest sex i Norden, er vi likevel ikke helt fornøyd med sengekosen. En av fire nordmenn er nemlig misfornøyd med sexlivet sitt. Det viser seg også at en av fem synes det er vanskelig å prate med kjæresten sin om hvor mye sex han eller hun ønsker.

Men fantasien vår er det ikke noe i veien med, og mange av oss tenker på å gå til sengs med flere.

Vår fantasi
- Undersøkelsen viser at gruppesex er en fantasi mange har, og skal man virkeliggjøre fantasien er det spesielt viktig å beskytte seg, mener daglig leder Tone Berit Lintho i RFSU.

I undersøkelsen kommer det fram at 12 prosent av oss har hatt gruppesex, og at 34 prosent fantaserer om det. Det er kun finnene som har mer gruppesex enn nordmenn. Deres gruppesex-tall kan vise til 14 prosent som har den erfaringen.

I tillegg viser det seg at 24 prosent her hjemme har hatt vennesex, mens 14 prosent av nordmenn drømmer om å ha det.

Her er et knippe fakta om våre sexvaner, ifølge RFSU:

- Fire av ti nordmenn har hatt sex på en plass der risikoen for å bli oppdaget er stor.

- Syv av ti norske menn og kvinner mellom 15 og 65 år har hatt sex utendørs. Bare svenskene slår oss i utendørssex (70 prosent i Sverige, mot 69 prosent i Norge)

- 77 prosent av Norges befolkning over 15 år har hatt ubeskyttet sex minst en gang. Tallene er høyest i Norden.

- En av fire nordmenn dropper kondom fordi de stoler på at partneren ikke har kjønnssykdom.

- 22 prosent svarer at de har hatt kjønnssykdom en eller annen gang. Det er det høyeste tallet i Norden.

HTML EMBED