- Jeg vet ikke når jeg starter i min nye drakt, men jeg er klar, forsikrer Riccardo Riccò overfor La Gazzetta dello Sport.

Den tidligere dopingdømte rytteren forteller at valget sto mellom belgiske Quick Step og spanske Caisse d’Epargne. Han falt ned på førstnevnte.

- Unzué (Eusebeio, teammanager) har gjort alt for meg. Han ønsket meg til laget, men ikke den franske sponsoren. Jeg respekterer avgjørelsen, selv om jeg ikke helt forstår den, forteller Riccò.

Kontrakten med Quick Step skal vare ut neste sesong. Riccò håper å kjøre ritt allerede i slutten av måneden. Da starter Vuelta a España.

- Jeg hadde satt pris på å kjøre vueltaen. Det hadde gjort meg godt. Jeg tror ikke jeg kan henge med i sammendraget, men jeg kunne ha tatt noen nye steg, avslutter han.

Riccò ble kastet ut etter av Tour de France i 2008 etter å ha testet positivt på CERA. Han var tilbake i proffsirkuset i midten av mars, men fikk nok et slag i ansiktet da Ceramica Flaminia ikke fikk innpass i årets Giro d’Italia.

I starten av august annonserte han at han hadde kjøpt seg ut av kontrakten med det italienske laget. Med overgangen til Quick Step er 26-åringen nærmest garantert å få kjøre de største rittene i løpet av 2011-sesongen.

PS! Quick Step har ikke offentliggjort signeringen ennå.