(BIIPMAG): Vi har alle hatt en crush på en kjendis eller to en eller annen gang, og de fleste av oss lar det være med det. Men ikke alle. Les om noen av verdens mest desperate forfølgere, også kalt stalkere.

RICHARD GERE
Forfulgt av: Ursula Reichert-Habbishaw , en 51 år gammel tenåringsmor.
Hva gjorde hun? Ursula kontaktet skuespilleren via telefon, faks og e-mail over tusen ganger, og dukket opp på kontoret hans i Greenwich Village minst seks ganger.
Hvorfor? Hun skal ha uttalt «Jeg vil være sammen med deg og dele livet ditt!»
Resultat: Hun kom seg unna fengsel, ved å sette seg på første fly hjem til Tyskland, men skapte ekstra dramatikk da hun besvimte utenfor rettssalen idet noen kameramenn nærmet seg henne.

STEVEN SPIELBERG OG JENNIFER LOVE-HEWITT
Forfulgt av: Diana Napolis
Hva gjorde hun? Diana truet med å gå til voldelig angrep på Spielberg på en filmpremiére, og forfulgte Love-Hewitt på diverse arrangementer, hvor hun ropte og skrek til henne, og kalte henne en morder.
Hvorfor? Hun var overbevist om at Steven Spielberg og kona hans, Kate Capshaw, var med i en satanisk sekt som plasserte «sjelfangere» i mennesker for å kontrollere dem... Og hun trodde at Jennifer Love-Hewitt prøvde å drepe henne via tankeoverføring og kontroll av hjernen hennes.
Resultat: Hun fikk prøvetid, ble beordret å ta den psykiatriske medisinen sin, samt å holde seg unna Spielberg og Love-Hewitt i minst 10 år.

JOHN LENNON
Forfulgt av: Mark David Chapman (Nå 53)
Hva gjorde han: En av verdens mest kjente stalker-historier om den fanatiske tilhengeren som tidligere på dagen den 8.desember 1980 hadde fått Lennons autograf, før han ventet i flere timer utenfor Dakota-bygningen i New York, hvor John Lennon bodde. Da Lennon og Yoko Ono kom hjem på kvelden, avfyrte Chapman fem skudd - hvorav fire traff Lennon i brystet og drepte ham.
Hvorfor? Chapman var besatt av Lennon, og besatt av tanken på å drepe ham.
Resultat: Han ble dømt for overlagt drap, og soner i et fengsel i nærhten av New York. Han har blitt nektet prøveløslatelse fem ganger.

HALLE BERRY
Forfulgt av: Greg Broussard, en 40 år gammel mann fra Louisiana.
Hva gjorde han? Gud fortalte ham visstnok at han skulle gifte seg med Berry, så han sendte henne uttallige brev hvor han skrev at selv om han ikke ville skade noen, ville han gjøre hva som helst for å komme i nærheten av henne. Han sendte henne også en forlovelsesring, og en rekke andre upassende gaver.
Hvorfor? Gud sa det, og Halle kom til ham i drømmene hans.
Resultat: Broussard ble pålagt forbud mot å nærme seg og oppsøke skuespilleren. Han var dessuten en tidligere kjenning av politiet: Han ble arrestert for å ta på seg selv offentlig, og hans egen mor ringte til politiet når han nektet å ta medisinen for sine psykiske problemer.

CATHERINE ZETA-JONES
Forfulgt av: Dawnette Knight, en 32-årig kvinne som planla å bli barnepsykolog.
Hva gjorde hun? I 2004 sendte hun Zeta-Jones truende brev, hvor hun blant annet bekrev hvordan hun ville «kutte deg opp i biter og mate hundene med det» Hun visste også hva barnas barnepike het, og hva slags planløsning huset hadde.
Hvorfor? Dawnette fikk det for seg at hun elsket Catherines ektemann Michael Douglas, og ville bli kvitt kona hans.
Resultat: Zeta-Jones var svært nære et nervøst sammenbrudd, og Dawnette Knight ble dømt til tre års fengsel.

HILARY DUFF
Forfulgt av: Maksim Myaskovskiy, en 18-åring fra New York
Hva gjorde han? Han truet med å skade Hilary på et event hun skulle delta på i 2006, og oppsøkte både morens og kjæresten Joel Maddens hus. Han skal også ha truet med å kjøpe et våpen og skape dramatikk, for å få oppmerksomheten hennes.
Hvorfor? Han var besatt av henne, og mente at Joel Madden stod i veien for at de kunne bli sammen.
Resultat: 117 dager i fengsel, og fem års prøvetid.

JODIE FOSTER
Forfulgt av: John Hinckley, nå 53 år.
Hva gjorde han? Han flyttet i nærheten av henne da hun gikk på universitetet Yale, og leverte dikt og beskjeder under døren hennes. Men når det ikke fungerte, bestemte han seg for å myrde presidenten(!) for at hun skulle legge merke til ham. Han gikk for Jimmy Carter først, men ble arrestert. Senere, i 1981, skjøt han seks skudd mot nyvalgte Ronald Reagan
Hvorfor? Hinckley var besatt av filmen «Taxi Driver» fra 1976, hvor Jodie Foster spiller en barneprostituert. Han skrev at skytingen mot presidenten var «den største kjærlighetserklæringen i verdens historie», og var opprørt fordi Foster ikke gjengjeldte følelsene hans.
Resultat: Han ble arrestert på stedet etter skytingen, og befinner seg fremdeles på lukket psykiatrisk sykehus i Washington.

ANNA KOURNIKOVA
Forfulgt av: William Lepeska, 40 år
Hva gjorde han? Han svømte naken mot hennes eiendom på Miami Beach i 2005, men ble arrestert da han dukket opp foran feil hus. Da han ble arrestert, skrek han «Anna! Redd meg!» Han har også bombardert tennisspilleren med seksuelt ladede brev og mailer, har «Anna» tatovert på høyre biceps, og fulgte en gang etter henne tvers over Amerika, til L.A.
Hvorfor? «Jeg trodde at Anna kanskje hadde oppriktige følelser for meg», forklarte han. Tidligere var han besatt av Mel B i Spice Girls i fem år, men «til slutt sa jeg til hel*** med henne, på tide å bytte beite»
Resultat: Lepeska ble erklært mentalt ustabil og ikke i stand til å gjennomføre en rettssak, og ble beordret seks måned på terapisenter i Florida.

UMA THURMAN
Forfulgt av: Jack Jordan, en 37-åring som hadde vært forelsket i Thurman siden videregående.
Hva gjorde han? Gjentatte ganger oppsøkte han huset hennes, og selv om han aldri fikk komme inn, trodde han at det før eller senere kom til å skje. Han forsøkte å komme inn i traileren hennes på et filmsett, og sendte henne et kort hvor det stod «Hendene mine burde alltid være på kroppen din» i tillegg til et bilde av en brud med hodet revet av, og en tegning av en figur på toppen av et barberblad.
Hvorfor? Han mente at de hørte sammen.
Resultat: Han endte med å bli dømt til tre års prøvetid, og et forbud mot å nærme seg Thurman.

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her