Richard Hammond er kanskje mest kjent for sin rolle som medprogramleder i det ekstremt populære bilprogrammet «Top Gear».

Det kanskje ikke mange vet er at han også har sitt eget TV-program på skjermen, og det har ingenting med bil å gjøre.

I Richard «The Hamster» Hammonds nyeste program «Crash Course sesong 2» – får vi se hvordan det går når den lille briten får et lynkurs i en rekke mer eller mindre livsfarlige yrker.

I «Crash Course» får «Hamsteren» fem dager til å mestre sitt «nye» yrke, og så langt har vi sett han prøve seg som standupkomiker, stuntmann og cowboy.

Etter et langt liv på TV-skjermen har Hammond fått gjort mye rart i underholdningens navn, og i en eksklusiv prat med Side3, spurte vi om han ville klare å liste opp de fem sykeste tingene han har gjort i karrieren.

Så her er Hammonds egen liste over sine egne, farlige eskapader:

Stuntmann i Hollywood

– Av de siste tingene jeg har prøvd ut, så må jeg nevne det å være stuntmann. Jeg var en smule nervøs da jeg ble satt fyr på, måtte flippe en bil rundt, for så å bli kastet ut av et vindu. Om ikke det var nok, så kastet jeg meg selv utenfor en bro også!

Okseløp i Pamplona

I forbindelse med et innslag for «Top Gear» i 2006, løp Richard Hammond det tradisjonsrike okseløpet i Pamplona. «Adrenalinnivået ditt dobler seg og hjertefrekvensen din tripler seg» har han tidligere uttalt.

– Okseløpet i Pamplona var sinnssykt. Trenger jeg si noe mer?, sier han til Side3.

Førstemann til Nordpolen

Et nytt innslag fra «Top Gear». Mens Jeremy Clarkson og James May bruke bil, skulle vår mann benytte seg av hundeslede i konkurransen om hvem som kunne raskest komme seg fra Canada til Nordpolen. Med temperaturer ned mot 65 minusgrader, var ikke det en enkel oppgave.

– Et kappløp til Nordpolen i gud vet hvor mange minusgrader, var helt sinnssykt hardt. Det viste seg også at det potensielt kunne vært ganske farlig, sier Hammond alvorlig.

Det hjalp heller ikke at Hammond tapte mot May og Clarkson.

HTML EMBED

Standupkomiker

Du har løpt fra okser i trange gater i Spania, fryst ballene av deg på Nordpolen og satt fyr på deg selv. Allikevel synes Hammond at det å være stand up-komiker er noe av det verste han har gjort, noensinne.

– Å være standupkomiker var helt klart det mest skremmende yrket jeg prøvde gjennom «Crash Course». Det å stå på scenen er noe av det verste jeg har gjort. Huff, har han tidligere fortalt til Side3.

Den så du ikke komme.

HTML EMBED

Krasje i 450 kilometer i timen

Denne kom sikkert ikke som et sjokk, men som mange av dere «Top Gear»-fans husker, satte Hammond seg inn i en bil med jetmotor under et innslag i det populære TV-programmet.

Det gikk forferdelig galt og Hammond mistet nesten livet i ulykken.

HTML EMBED

– Utrolig nok så viser det seg at det å sette seg bak rattet på en bil med jetmotor kan være utrolig farlig. Tenke seg det, sier han med en stor porsjon ironi.

Programmet sendes søndag kl. 21.05 på BBC Entertainment.