Gå til sidens hovedinnhold

Reisebrev: Riga

Riga er perfekt for spahelg med venninnene eller for nyforelskede par, mener Lisbeth og Anders Tollefsen.

Lisbeth og Anders Tollefsen vant natt på historisk hotell med dette tipset til Riga.

"Spennende shopping, fantastisk arkitektur, søt romantikk, forførende brosteinsgater, grønne parker, uteliv, resturanter, kultur, spa, luksus og alt dette for en billig penge. Her ferierer du som en konge uten at det koster deg skjorta og armen. Velkommen til Riga!
Riga er Baltikums bankende hjerte og hovedstaden i Latvia med ca 800.000 innbyggere. En enestående kombinasjon av den gamle verdens elskverdige sjarm og nyere tids usjenerte fristelser.
Samboeren min og jeg dro til Riga en langhelg høsten 2010. Vi ville ha en romantisk utflukt, lade opp batteriene, få et avbrekk fra Norge, samt kultur, shopping og spa og dette til en billig penge. Og jammen skøyt vi gullfuglen.
Jeg kunne selvfølgelig fortalt om den romantiske turen i byparken da vi spaserte på den vesle, buede "hengelås-broen". Her inngår forelskede par evige troskapsløfter ved å smekke en hengelås med navnene sine på brorekkverket. Eller da vi tok glassheisen i Hotel Latvija 26 etasjer rett opp og tok en drink på Sky Bar med Rigas desidert beste utsikt som kompanjong. Eller om kvartal på kvartal med historiske Art Noveu-bygninger, bygget på tidlig 1900-tallet. Eller om Rigas Sentrale Marked, lokalisert i fem tidligere luftskiphangarer, hvor hver hangar har hvert sitt markedsområde, som kjøtt, fisk og meieriprodukter. Her fikk sansene virkelig kjørt seg. Eller så kunne jeg kanskje fortalt om det sjarmerende boutique hotellet vi bodde på i hjertet av gamlebyen, med bare ti rom og utmerket service?
Nei, selv om dette alene var verdt turen, vil jeg heller fortelle om min første, men desidert ikke siste spa-opplevelse.

Å finne et spa i Riga er omtrent som å finne veikroer i Norge. Du finner de overalt. Prisene og behandlingen er stort sett det samme uansett hvilket spa du velger, så vi valgte rett og slett utifra beliggenhet. Vi fant Kolonna spa, et av Rigas nyeste, i toppetasjen av kjøpesenteret Galerija Centers midt i Gamlebyen, nøyaktig 4 minutters gange fra hotellet vårt. Prisene er fantastisk lave, og standaren ligger mye høyere enn i Norge. Fasaden lurte oss litt, og vi stod en liten stund utenfor med bykartet i hånda og klødde oss i hodet mens vi tenkte "et det virkelig her vi skal?". Men skinnet kan bedra. I femte etasje i dette kjøpesenteret, ble vi ønsket velkommen inn i en varm atmosfære. En delikat resepsjon tok godt vare på oss, og ba oss om å vente noen minutter til rommet vårt var klart. Bare resepsjonsområdet oset av total avslapning, med duse farger, orkidèer og rennende vann.
Dette var helt nytt for meg, da jeg aldri har vært på spa før. Samboeren min derimot, hadde prøvd èn gang før, men han sa at det ikke kunne måle seg med den opplevelsen vi fikk her.
Etter å ha skiftet til bikini og fått en deilig badekåpe omslynget rundt kroppen, ble vi fulgt til et romantisk lite bad, innredet i mørke fliser med levende lys, blomster, iskaldt sitronvann, te og frukt. Her fikk vi god tid til å slappe av i myke sofaer og nyte omgivelsene og hverandre. Jeg kunne sittet her inne i timesvis og drukket den herlige vanilje-teen vi fikk servert. Deretter ble vi ført inn i badstuen, og la oss på de store, varme marmorsengene. Badstuen var veldig delikat, her også med levende lys, avslappende musikk og total avkobling. Dette var lykke. Etter en herlig halvtime kommer massørene inn. Vi får peeling fra topp til tå med deilige eteriske oljer og skumbad i ekte tyrkisk hammam-stil. Først føttene, leggene, lår, mage, armer, og helt ut i fingertuppene. Deretter er det ryggen sin tur, og disse jentene vet nøyaktig hva de driver med. Her er det bare å nye opplevelsen og tenke på hvor deilig det er å leve. Etter en god time-halvannen her inne, får vi dusje av oss såpen i en eventyrisk dusj og kle på oss den myke badekåpen igjen. Avslapning med te og frukt i dempet belysning venter på oss. Nå som kroppen er fløyelsmyk og du tror du ikke kan ha det bedre, er det tid for massasje. Hele kroppen, fra fingertupp til tåspiss får den ultimate massasjen, utført av profesjonelle massører. Hele denne behandlingen tok ca tre timer, og kostet oss litt i underkant av 1000 NOK. Dette var virkelig en fantastisk opplevelse, og det var så hyggelig å gjøre dette som par! Jeg trodde dette skulle bli mer enn jentegreie, og noe samboeren min bare "ble med på" fordi vi var på tur, men jeg kan love at det ikke bare er jeg som drømmer meg tilbake til varme marmor-senger og vanilje-te

Vi ønsker deg en god tur til vakre Riga!

Hilsner fra Anders og Lisbeth.

Greit å vite om Riga

Både Norwegian og Air Baltic flyr billig fra Oslo til Riga, og flyreisen tar ca 1,5 timer. Vi betalte totalt 1200,- totalt for begge to tur/retur. (Sjekk ut Ryanair også, der får du billetter helt ned i 100kr, men vær obs på betingelsene deres og regler for bagasje). Det er ca 10 km fra flyplassen til Riga sentrum og koster mellom 80 – 120 NOK med taxi. Du kan veksle penger både på flyplassen på Torp, Rygge eller Gardermoen eller i Riga, helt problemfritt.

Mange mener at Riga har blitt dyrere de siste årene, men da vi betalte ca 15 kroner for en halvliter øl, 30-60 kroner for lunsj og 60-150 kroner for middag, så klager vi absolutt ikke på det! I tillegg betalte vi 950 kr pr natt i et oppgradert DeLux-rom på et boutique hotell.

Vi dro om høsten, og synes høsten i Riga var fantastisk! Herlige farger på trær og løv, og perfekt temperatur. Husk å pakk ned en varm jakke og et par gode sko. Det er ikke bare-bare å gå i høye hæler på brostein.

Kolonna Spa:

Adresse: Old Riga, 16 Audeju Street
Telefonnr +371 7018034
Åpningstider: Man – Fre 08.00-22.00 Lør – Søn 09.00-20.00
www.kolonnaspa.lv
OBS! Husk å booke en dag eller to i forveien, da dette er et populært sted. De er veldig behjelpelige og svarer deg raskt på mail. Kolonna Spa har også andre behandlinger som manikyr, pedikyr, sjokolademassasje, fotmassasje, hårklipp, negldesign + mye, mye mer!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden