Gå til sidens hovedinnhold

Riggnedgang i USA

Det amerikanske riggkonsernet Nabors slet med inntjeningen i fjerde kvartal på grunn av et svakt marked på land i Nord-Amerika.

Amerikanske Nabors Industries Ltd. har fått merke den labre utviklingen i markedet for landrigger i USA og Canada. Dette har ført til at selskapet i dag har kommet med et resultatvarsel for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge konsernsjef og styreleder Gene Isenberg i Nabors er det landbasert boring etter naturgass som har sviktet i siste kvartal av 2006. Dette fører til at selskapet nå senker sitt resultat estimat under forventningen i markedet.

Aktivitetsfallet på land er likt fordelt mellom USAs Lower 48 stater og det canadiske landmarkedet, hvor aktivitetsnivået er kutet med 13 borerigger i hvert marked.

Foruten svakere aktivitet så har Nabors også slitt med forsinkelser og leveringsproblemer i de to landriggmarkedene.

Det er store fall for naturgassprisene i USA gjennom fjoråret, spesielt i andre halvår, som har lagt en demper på boringen etter gass på land og i grunnere farvann i Mexicogolfen.

Nabors eier og opererer 600 landborerigger i det nordamerikanske markedet, samt 800 workover- og servicerigger. Videre har Nabors 46 plattformrigger, 22 oppjekkbare offshorerigger og 5 lekterigger som både borer i amerikansk farvann og internasjonalt.

Konsernet er også en viktig internasjonal produsent og leverandør av boreutstyr.

Nabors ser nå et resultat pr. aksje på 0,95 til 1 dollar for fjerde kvartal, mens markedet ifølge estimater fra Thomson First Call ventet 1,11 dollar i snitt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien