Gå til sidens hovedinnhold

Riks-TV får videoleie - i HD

Plutselig ble bakkenettet langt mindre traust og kjedelig.

RiksTV feiret mandag 1 år, og benyttet dagen til å vise frem sin nye dekoderboks som vil gjøre det mulig å gjøre opptak, spole og sette direktesendinger på pause. Dekoderen er ventet i butikkene i løpet av en uke eller to, noen uker forsinket til å rekke slukkingen av det analoge bakkenettet i Vestfold, Buskerud og Telemark, som skjer i morgen, 2. september.

Les mer om den nye dekoderboksen her.

Videoutleie neste år
Samtidig med at den nye dekoderboksen er på vei ut i butikkene, presenterte RiksTV en helt ny tjeneste som vil komme første halvår neste år. Tjenesten vil gjøre det mulig å abonnere på film og TV-serier gjennom dekoderboksen. Mye av innholdet vil være i HD-kvalitet og ha surroundlyd.

- Til forskjell fra andre videoutleietjenester, vil alt innholdet være tilgjengelig og lagret på dekoderboksen i din egen stue, sier Espen Thorsby i RiksTV.

Hver natt vil det automatisk bli lastet ned filmer og TV-serier til boksen, som du kan se når du måtte ønske det. Disse vil bli byttet ut automatisk med jevne mellomrom, slik at det til enhver tid er 60-70 filmer tilgjengelig som du kan se så mye og ofte du vil. Mellom 4 og 10 av disse filmene vil være i HD-kvalitet. I løpet av et år regner RiksTV med å tilby rundt 250 filmer på denne måten.

(saken fortsetter under bildet)

Systemet vil bli basert på abonnement, slik at man betaler en viss sum i måneden for å bruke tjenesten så mye man vil. Prisen vil RiksTV ikke ut med enda.

- Vi har ikke forhandlet frem avtaler med innholdsleverandørene enda, så vi er svært forsiktige med å gå ut med en pris på denne tjenesten. Men når det koster 199 kroner å kjøpe en DVD på en bensinstasjon, så tror jeg folk vil synes det er et godt tilbud å få tilgang til 60 filmer til denne prisen, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide, som altså antyder en pris på 200 kroner i måneden.

Mye usikkerhet
I tillegg til film, ønsker altså RiksTV å tilby TV-innhold på denne måten. Dermed får RiksTV-kundene mulighet til å se programmer i HD-kvalitet, også før det blir tilgang på HD-kanaler i bakkenettet.

- Vi ønsker å tilby dramaserier, naturprogrammer, norske produksjoner og innhold i HD-kvalitet, sier Thorsby.

Likevel er ingen avtaler underskrevet, så hva innholdet til slutt vil bli er ikke klart. Han sier RiksTV er ute etter å ha et godt forhold til TV-kanalene, og vil derfor ikke gå i direkte konkurranse med disse. Det betyr at du ikke vil få se populære utenlandske TV-serier eksklusivt på RiksTV med det første.

- Vi kan ikke utelukke at vi en gang vil kjøpe inn TV-serier selv, men dette er ikke noe vi tenker på i første omgang, sier Thorsby.

Kommentarer til denne saken