Gå til sidens hovedinnhold

Rimi-Hagens millionsmell

Stein Erik Hagens eiendomsselskap gikk 43 millioner kroner i minus i fjor.

Stein Erik Hagens selskap Canica Eiendom Invest noterte minus 43 millioner i fjor.

- Jeg har egentlig ingen kommentar utover det man kan se i regnskapet, sier Hagens våpendrager Nils Selte til NA24.

Det var dette selskapet som hadde Steen & Strøm-aksjene, men som er overført til Tvist 5, et annet Hagen-selskap som ble etablert november 1998.

NA24 - din næringslivsavis

Stein Erik Hagen har registret 36 verv i ulike aksjeselskaper. 50-åringen styrer sitt forretningsimperium gjennom et konglomerat av bedrifter.

Sjekk alle styrevervene hans i NA24s rollesøk.

Hans selskap Canica Eiendom Invest bokførte et negativt resultat på 43 millioner i fjor. Taper skriver seg til nedskrivning av finansielle anleggsmidler, heter det.

Selskapet hadde en balanse pr 31.12.2005 på knappe 950 millioner kroner, så beløpet ble raskt inndekket av annen egenkapitalposten som etter tapet står i 193 millioner kroner, ifølge regnskapet.

43 mill. i minus
Canica Eiendom Invest er et av hovedselskapene under Canica-konsernet og eies 100 prosent av morselskapet.

Det er dette selskapet som satt på 47,4 prosent av aksjene i varemagasinet Sten og Strøm, gjennom Nordic Retail Properties.

- Denne posten er overført til seskapet Tvist 5, sier Hagens våpendrager Nils Kloumann Selte til NA24.

Let's tvist
Tvist 5 er selskapet som tidligere het Jernia Scandinavia.

Aksjene er bokført med en verdi på 918 millioner kroner ved utgangen av fjoråret i regnskapet som kom til Brønnøysund i onsdag.

Balansen i selskapet skal være overført til Tvist 5, og tapet skal skrive seg til justert egenkapital etter det store Hagen salget. Det kan dermed virke som et tap, men konsernbidrag kan gå begge veier, så i realiteten trenger ikke dette være et tap.

Mus og menn
Selskapet het tidligere Hakon Invest, og skiftet navn september 2001. Den tidligere Bærums-seileren Jan Ole Stangeland (39) overtok styreplassen etter Hagens datter Nina Camilla Hagen (24) i september 2002, og Hagen sitter selv som styreformann. Selskapet flyttet fra Sinsen på Oslos østkant til Dronning Maudsgate i Oslo sentrum i fjor vinter. Det har ingen ansatte og det sitter tre menn i styret, som inkluderer Hagens høyrehånd Selte.

- Selskapet har en innarbeidet policy som tar sikte på at det ikke forekommer forskjellbehandling mellom kjønnene, heter det i styrets årsberetning.

Canica Invest Eiendom
(Millioner kroner)

2004

2005

Driftsinntekter

0,04

0,02

Driftsresultat

0,04

0,02

Resultat før skatt

- 43

- 0,3

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken