Gå til sidens hovedinnhold

Klart for hete sambarytmer

Til helgen starter karnevalet i Rio de Janeiro. Se hva de har i vente.

(SIDE2:) Karnevalet i Brasil er en årlig festival som markerer begynnelsen av fasten.

Den offisielle åpningen av festivalen skjer lørdag, men programmet begynner fredag klokken 13, da kårer ordføreren årets karnevalskonge.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tett program
På lørdag går det slag i slag, hvor grand finale er et magisk ball på Copacabana Palace Hotel. Da forvandles Rio de Janeiro til et inferno av samba, pulserende rytmer, paradeshow og fargesprakende danseopptredener. Det er vakre kostymer og mye naken hud.

Les også: Bli med på karneval i Rio

Karnevalet besto opprinnelig av små grupper av mennesker som sang og danset i gatene. I dag kalles disse gruppene av mennesker blocos, og hver gruppe har sitt tema og sine kostymer. Ofte vil den enkelte blocos tilhøre et nabolag eller forstad. Mer enn 100 blocos i forskjellige størrelser deltar i dagens karnevalsfeiring.

Sjekk programmet her

Ifølge Wikipedia oppsto det moderne brasilianske karnevalet i Rio de Janeiro i 1641 da borgerskapet i byen importerte praksisen ved å arrangere ball og maskeradefester fra Paris.

Ett år med forberedelser
Sambaskoler er populære i Brasil og i Rio de Janeiro. Enkelte sambaskoler er kjempestore. De bruker gjerne hele året til å forberede karnevalsfeiringen og det er offisielle konkurranser sambaskolene imellom med intens kniving om å vinne førstepremien. Karnevalet er en herlig blanding av livsglede, sambarytmer, farger og uhemmet festing.

De er nå i full gang med å legge siste hånd på forberedelsene i Rio de Janeiro. Sambaskolene legger det siste penselstrøket på flåtene som skal rulle gjennom Rios gater de neste dagene.

Se bilder fra forberedelsene og fjorårets festival

1589

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken