Gå til sidens hovedinnhold

Rio Tinto klar til Alcan-bud

Britisk avis hevder Rio har ansatt bankmenn til gjennomføringen.

Av: Gulbrand Øverbye


Ifølge Daily Telegraph har metallgiganen Rio Tinto, med tilkntning til Storbritannia og Australia, hyret inn banker til å gi råd i tilknytning til et mulig kjøp av aluminiumsselskapet


Alcan.De setter visstnok Credit Suisse og Deutsche Bank til å hjelpe dem å finne ut om de skal gå for å sikre seg aluminiumsprodusenten.Den britiske avisen fremsatte påstanden om at Rio Tinto og Alcan er i preliminære forhandlinger. De skriver også at bankene skal undersøke et mulig, om enn mindre sannsynlig, bud på Alcoa, verdens største aluminiumsprodusent.En talsmann for Rio Tinto ville ikke uttale seg om ansettelsen av bankmennene til Marketwatch. Alt han ville ut med var at Rio alltid er på utkikk etter nye muligheter.Her er saken:


Den 7. mai la den amerikanske aluminiumsgiganten Alcoa inn et bud på Alcan på 27,7 milliarder dollar, etter at to år med samtaler selskapene imellom brøt sammen før jul i fjor. Ledelsen i Alcan har indikert at de så på budet som fiendtlig, og det førte ikke frem.Etter dette har Alcan snakket om å komme med et motbud på Alcoa, og selskapet har også blitt linket opp med mange store selskaper, deriblant Norsk Hydro.Canadiske Alcan har 65.000 ansatte og produserer 9,4 prosent av verdens aluminium, i et marked der ingen er større enn elleve prosent. Til sammenligning har Norsk Hydro 26.000 ansatte og en aluminiumsproduksjon tilsvarende fire prosent av verdens marked.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken