Gå til sidens hovedinnhold

Rising Sun: Årets spillkalkun

De forrige spillene i «Medal of Honor»-serien har alle vært, om ikke bra, så i hvert fall meget underholdende. Uheldigvis trekker «Rising Sun» resultatet av mange års hardt arbeid langt ned i søla.

For her er det snakk om en kalkun hvis dimensjon ikke finnes tall store nok til å beskrive. Det meste har gått på tverke for utviklerne. Grafikken er dårlig og hakkete, den kunstige intelligensen på trynet og kontrollsystemet grusomt. Faktisk er dette akkurat de samme tingene som var feil med forgjengeren, ”leve latskapen!” med andre ord.

Nei¿

”Rising Sun” plasserer seg i Østen og begynner med japaners angrep på Pearl Harbor, et angrep Ben Affleck ga et bedre inntrykk av i ”Pearl Harbor” (og jo mindre vi sier om den, jo bedre). Skoene du inntar eies av en ung mann ved navn Joseph Griffin, og kommer neppe til å bli utslitte før du innser hvilken generaltabbe det var og bare starte dette spillet. Tankene som ruller i hodet ditt vil helle mot at enkelte hoder hos EA hører best hjemme på sølvfat. Med epler i munnen.

Nei¿

For det tar ikke lang tid før manglene viser seg, og det blir bare verre jo lenger ut i spillet du kommer. Grafikken ser mer eller mindre helt lik ut som forrige gang (stygg), bare med en bildeoppdatering like spinnvill som våryre bikkjer. Sammen med en helt grusom kontroll, gjør dette så diverse ting vil få ublide møter med veggen i ren frustrasjon over at det å skyte en fiende er vanskeligere enn og knekke navajo-kode.

Banedesignet er ikke det spor bedre, og du løper gjennom kjedelig og linært designete nivåer non-stop. Det visuelle utrykket brettene imellom er kanskje ulikt, men den allerede nevnte grafikken gjør så kvaliteten varier mellom ”dårligere” og ”dårligst”. Banene er krydret med en rekke fiendtlig innstilte motstandere som innehar den verste kunstige intelligensen sett i et skytespill noensinne. Fienden legger ikke merke til at du skyter, at du står rett foran dem og alle slike ting vi forventer at slemminger i moderne spill skal reagere på.

Og nei¿

Så, er dette spillet virkelig ikke gøy i det hele tatt? Bingo. Vi har virkelig gått inn for å like dette her, men det er rett og slett umulig. Når selv kooperativmodusen, flerspillerbiten og den storslåtte åpningen med slaget ved Pearl Harbor er kjedelige, finnes det intet håp for denne tittelen. ”Medal Of Honor: Rising Sun” er julens, og kanskje også årets, desidert dårligste spill. Kast heller pengene ut av vinduet, det er omtent like morsomt.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken