(SIDE2): - Jepp, vi ofrer blod før hvert show. Vanligvis fra jenter i alderen 18 til 30 år gamle, sier Simon LeBon.

LeBon var i glansdagene del av det populære Duran Duran, som hadde hits som Rio, Girls on Film, The Wild Boys og A View to a Kill (Jepp, Bond-låta). Og selv om han fleipet da han fortalte om bandets pre-konsert ritualer, innrømmer han å ha noen mer normale ting han må gjøre flør han går på scenen - som å varme opp stemmewbånda.

Men om det er meditering, bønner eller ofring, så har mange - om ikke alle - sine faste greier de må gjennom. De fleste holder på dem som dypt bevarte hemmeligheter, men det

Chris Martin i Coldplay har sagt han har 18 forskjellige ting han må gjøre før han går på scenen - blant annet pusse tennene. Årsaken skal være han det får han til å føle seg smart, - uten at det er bevist noen sammenheng mellom smarthet og rene tenner.

Blant de mer normale er Madonna. Hun sverger til en massasje og en ansiktsbehandling før hver konsert.

Prince har så mange ritualer at man kunne skrevet en egen sak på det, men vi trekker frem disse: Han må ha tilgang til et fullstendig svart rom - alt skal være svart, møbler, stearinlys, vegger og tak. Årsaken skal være at han slapper så godt av i et helt mørkt rom. En annen ting han krever før en konsert, er en gammeldags popkornmaskin - slik at han har tilgang på det knasende snackset hele tiden.

Britiske Adele har fått mye skryt for låtene sine, mindre for sine mer eller mindre gjennomtenkte uttalelser. Men de som opplever henne på scenen sier at det er svært bra - og de bør da vite at hun før hun kom ut, sto bøyd over toalettskåla og tømte magesekken.

- Jeg spyr - mye - før jeg går på scenen, men ikke når jeg først har kommet ut. Jo mer jeg friker ut på forhånd, jo mer koser jeg meg under konserten, faktisk, sier hun til denne månedens utgave av Vogue.

Brian Wilson, kjent fra Beach Boys, sleit i mange år med avhengighet og depresjoner. Nå er han tilbake på veien, og før hver konsert pleier han å ta seg en tur ut i den tomme salen, sette seg ned og suge inn atmosfæren som er der.

Corey Taylor, frontmann i Slipknot, er ikke så tøff som han kanskje virker bak maska. Han må synge Billy Joels She's Got A Way, drikke tre store kopper kaffe og røyke en pakke sigaretterfør sceneopptredenen.

Robert Plant var i Led Zeppelin-dagenes kjent for å feste både før og etter konserter - i dag er han langt roligere, og velger å stryke sine egne klær før han går på scenen. Fordi det roer han ned...

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!