Hun ser ikke ut som et fartsmonster, junimorgenvakker og blomsterhonningsøt som hun er og ikke mer enn 1,60 over asfalten. Men hun er en versting, fryktløs og landets raskeste kvinne på to hjul. Men det har ikke skjedd uten videre.

– Jeg har kjørt tre sesonger og kræsja mellom 40 og 50 ganger til sammen. Jeg har fartsdilla og velter ofte, men det er fordi jeg gir alt. Det har vist seg å gi resultater, sier hun.

Det har hun rett i. I fjor kjørte hun Norges-cupen i klassen Rookie 600 (nybegynner), vant fire løp og ble nummer to tre ganger.

Slo gutta

Hun vant Norges-cupen og ble første kvinne noensinne som har slått gutta både i Norge og Sverige.

– Den ene gangen var i Karlskoga, Sverige. Gutta ble litt mugne da de tapte for ei jente. Det gjorde kanskje ikke saken bedre at jeg er norsk og kjørte på bortebane, utreder Olsen

I 2010 avanserte hun til A-fører i klassen Superstock 600 og ble nummer to i 4. NM-runde i Mo i Rana.

– Denne sesongen har jeg ikke kjørt så mye som jeg ville. Jeg har kræsja for mange ganger. Men jeg har valgt å gutse i stedet for å safe. Bedre det enn å ikke gi alt.

– Din verste velt?

– Vålerbanen 2008. Fikk forhjulsslipp i 180 km/t. Roterte. Sykkelen delte seg i to, jeg fikk brist i fire ribbein og hjernerystelse.

I løpet av en kjørehelg i Sverige var hun på sykehuset tre ganger.

– Blir du aldri redd?

– Nei, jeg er vant til å gå over ende.

Caroline Olsen ser ikke ut som ei guttejente, men det er hun. Sommeren 2007 var hun 17 år og kjørte sin Aprilia 125 til skolen hjemme i Halden. Bakpå hadde hun lillebroren sin. Det gikk nok litt for fort, som vanlig – frøken Olsen krasjet.

17 velt første året

– Det var tredje gangen, og da syntes mamma og pappa at det fikk holde. Mamma ville ha meg bort fra veien og over på bane. Hun spanderte et lisenskurs for banekjøring. Jeg ante ikke hva et lisenskurs var, men jeg gjorde som mamma sa.

Hun kjøpte en brukt 125 kubikker, brukt dress, brukt hjelm, meldte seg inn i Borg MCK, gjennomførte kurset og fant ut banekjøring var noe for henne. Nå kunne hun kjøre helt klin kokos innenfor noenlunde trygge rammer. Året etter skaffet hun seg en Honda 600. Da begynte det å gå fort. Hun veltet 17 ganger sesongen 2008.

Ventiler og sånn ...

Noen har snakket samme, og jeg har snappet opp at Caroline Olsen har to svakheter: Hun vet ikke alt om hva som foregår i en motorsykkelmotor, og hun bruker lang tid på å kjøre seg inn på bortebane.

– Vet du hvor eksosventilene sitter?

– Ehhh, i eksosanlegget? Ikke det, nei. Men jeg har skiftet olje alene, jeg brukte åtte timer. Det kan jeg nå. Og jeg vet hvordan jeg vil ha sykkelen, heving og senking og fjæring og sånn.

Uansett: Caroline Olsen kjører som bare faen, og det går unna etter hvert som motoren blir varm.

– Jeg er litt treg til å kjøre meg inn på en bane, men jeg kjører fortere og fortere for hver runde. Og jeg vet hvordan jeg vil ha oppsettet på sykkelen. Jeg er flink til å lytte til erfarne førere. Ingen vits å gjøre bommerter som kan unngås.

Caroline Olsen tar opp noen fag for å fullføre videregående skole, hun jobber i en bolig for psykisk utviklingshemmede og trenger mye mer penger enn hun greier skrape sammen selv.

Vil bli best

– Dette er en pengekrevende sport. Jeg har lokale sponsorer, og det er jeg glad for, men det holder ikke i lengden. Jeg jobber og sliter for å skaffe penger, og jeg er ganske alene – får ikke mye hjelp. Jeg har ambisjoner og trenger penger. Målet neste sesong er å bli norgesmester. Dernest vil jeg bli så god at jeg kan leve av dette.

– Ingen kvinne er noensinne blitt verdensmester i roadracing. Hvor langt kan du nå?

– Verdensmestertittel er litt uvirkelig. Men hvis jeg har økonomien i orden og jeg får kjørt mye, er ingenting umulig. Jeg vil konkurrere utenlands etter hvert, foran mange tusen tilskuere.

– Slå alle gutta?

– Jeg har evne til konsentrasjon, jeg har vilje, god sykkelfølelse og styrke – både psykisk og fysisk. Jeg er minst like tøff som gutta.

– Hvordan er du blitt tatt imot av gutta?

– Dette er en sport som trenger flere jenter, men jeg er blitt tatt veldig godt imot. Og noen ble nok overrasket over hvor fort jeg kjørte. Jeg tror mange mener at jeg har fått mye gratis fordi jeg er kvinne. Det er sant at jeg får oppmerksomhet, men jeg har ikke fått mye gratis. Jeg jobber hardt for dette.