Gå til sidens hovedinnhold

Robbie ble satt fyr på på 8-års dagen

Avslørte gjerningsmannen i video fra sykesenga 13 år etter.

(SIDE2): 28. april 1998 fylte Robert Ray «Robbie» Middleton fra Splendora i Texas, USA, åtte år. Samme dag ble han bundet fast til et tre, dynket i bensin og påtent. Robbie fikk tredjegradsforbrenninger på 99 prosent av huden, og ingen ventet at den lille gutten skulle overleve. Men det gjorde han.

Laget video
Et 13 år langt smertehelvete, inkludert over 200 operasjoner, var fortsettelsen. Han tilbrakte det meste av livet på sykehus. Han døde av hudkreft i april i fjor, bare uker før han fylte 21 år. Ifølge legene var det brannskadene som hadde ført til utviklingen av den sjeldne kreftformen, skriver dailymail.co.uk.

Men bare få dager før han døde, spilte Robbie inn en 27 minutter lang video. Der avslørte han hvem han mente gjerningsmannen var - den da 13 år gamle nabogutten Don Collins.

Voldtatt
Robbie fortalte også at Don ikke bare hadde han satt fyr på han, han skal ifølge videoforklaringen også ha voldtatt den lille gutten to uker tidligere. 13-åringen satte fyr på Robbie for å hindre at han skulle fortelle om overgrepet.

- Don tok tak i skulderen min og kastet bensin i ansiktet mitt, etter det husker jeg ikke så mye mer, sier Robbie i videoen.

Erstatning
Collins - som i 2001 forgrep seg på en åtte år gammel gutt og dømt for dette - hadde vært i politiets søkelys tidligere, uten at han noen gang ble siktet i saken. Etter at Robbie i fjor fortalte hva som hadde skjedd 13 år tidligere, ble Collins dømt til å betale foreldrene en rekordhøy erstatning på 840 millioner kroner, i en sivil rettssak.

Robbies mor Colleen sa under rettssaken at det var fryktelig å se sønnen lide.

- Alt håret var svidd av, huden han løs rundt anklene. En stund etter det skjedde gikk jeg til treet der det hadde skjedd. Det var en perfekt omriss etter Robbies kropp svidd inn i stammen.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Smerter
Operasjonene innebar blant annet at Robbie måtte ligge til sengs i lange tider etterpå, blant annet fordi huden måtte «strekkes» for å gi den lit mer elastisitet. det medførte at han måtte lære og gå på ny, gang etter gang.

Robbie fortalte om sine traumer, i et forsøk på å hindre at Collins igjen skulle forgripe seg på barn, og foreldrene sier selv de ikke er interessert i pengene men i å oppnå rettferdighet. En drapssiktelse er nå under oppbygging.

MER FRA NETTAVISEN:

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken