Gå til sidens hovedinnhold

Robbie går til streik

Det nye albumet til Robbie Williams kan bli utsatt etter konflikt med plateselskapet.

(SIDE2): Den britiske artisten Robbie Williams skal etter planen slippe sitt åttende album i september.

Misfornøyde artister
Den tidligere Take That-stjernen har gjennom hele solokarrieren vært trofast mot plateselskapet EMI Music, men nå kan det være slutt.

I fjor ble EMI kjøpt opp av investorselskapet Terra Firma for 3,2 milliarder pund. Endringene i selskapet har fått flere artister til å murre.

Både Paul McCartney og Radiohead er allerede ute av EMI-systemet, mens Coldplay nå vurderer å kutte strengen.

Etter at Terra Firma tok over EMI ble det varslet nye tider. Forskuddene skulle reduseres og artistene ble fortalt at de måtte jobbe hardere med å promotere musikken sin.

Lukrativ avtale
Robbies manager Tim Clark sier ifølge The Times at EMIs nye sjef Guy Hands oppfører seg som en plantasjeeier.

Derfor holder Williams tilbake avtalen han har med selskapet på 80 millioner pund. Avtalen ble inngått i 2002 og sikret EMI en andel av liveinntekter og salg av spinoffprodukter.

Williams skal imidlertid være inspirert av streiken blant manusforfatteren i Hollywood, og er villig til å holde tilbake sitt kommende album, skriver The Times.

Williams har solgt 70 millioner plater for EMI og var nok en gang ventet å gjøre gode penger.

Vil kopiere Radiohead
Tim Clark er imidlertid skeptisk til om selskapet vil kunne gjøre en god nok jobb for popstjernen.

- Spørsmålet er om Robbie burde levere det nye albumet på EMI. Vi må nok si at svaret er nei. Vi har ingen anelse om hvordan EMI vil markedsføre og promotere albumet. De har ingen i den digitale sfære som er kapabel til å gjøre jobben som kreves. Det eneste vi vet er at de skal kutte ned på ansatte, sier Clark til Times.

Ifølge avisen ønsker Williams å følge eksempelet til Radiohead og tilby musikken direkte til fansen gjennom sine nettsider. Det skal også være snakk om lukrative avtaler med internettleverandøren T-Mobile og mobilgiganten Sony Ericsson, som popstjernen har jobbet med før.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!