(SIDE2): Robert Pattinson (29) er Dior Hommes ansikt utad for den kommende ready to wear høstkolleksjonen.

Pattinson har vært Dior-favoritt siden 2012, og har frontet blant annet dufter for desingmerket, men det er første gang han fronter klær.

To bilder fra fotoserien er så langt sluppet. De er i sort/hvitt og viser skuespilleren blant annet med en James Dean-aktig lugg og avslappet tilbakelent.

Klærne er designet av Kris Van Assche, og bildene er tatt av Karl Lagerfeld. Sistnevnte er kreativ direktør for Chanel og Fendi, og har i en årrekke vært fan av Dior. Han har også tidligere tatt bilder for kampanjer fra luksusmerket.

- Vi spurte Robert om han ville fronte Dior Homme høst-kolleksjon 2016. Han var allerede et fjes for våre dufter, og ville også gjerne være det for kleskolleksjonen. Da vi fortalte at Karl Lagerfeld skulle ta bildene, ble han enda mer begeistret, sier Sidney Toledano, sjef for Dior Couture.

29 år gamle Pattinson er mest kjent som vampyr i Twilight-filmene, men har siden forsøkt å skape distanse til rollen som skuespiller.

- Jeg tor publikum hadde det bildet av meg, jeg har alltid følt at jeg har måttet hevde meg selv. Jeg hadde ikke nok hovedroller til at folk skulle glemme Twilight, og mens jeg ventet på det så gjorde jeg andre saker for å vise at jeg er allsidig, sier han til magasinet Numero Homme, og legger til at han aldri hadde en karriereplan og at det tok tid å fordøye Twilight-suksessen.

Pattinson var lenge kjæreste med vampyr-kollega Kristen Stewart, men har de siste årene datet den amerikanske artisten FKA Twigs.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=SxjV3aunhtv4pAUndymd_KZiCSrDYAhQaHwfQU_DVt4f-JIGQ5TBlFSDTsYWyP34fyN5eCeGrGbYfyE087epely_IvISeKUG&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);