Robert Stoltenberg (47) har vært mer eller mindre i rampelyset helt siden begynnelsen av 90-tallet, og han har gjort stor suksess som komiker. Spesielt mye oppmerksomhet fikk han for sin humorserie «Borettslaget», som både ble sendt på TV og solgt som DVD.

Suksessen til tross, Stoltenberg hadde ikke et spesielt godt år i fjor - rent regnskapsmessig.

Årsregnskapet for hans aksjeselskap, Stoltenberg Media og Underholdning, viser at komikeren ikke hadde noen inntekter i fjor. Han tok ikke ut noe i utbytte.

Har du nyhetstips? Tips elin.reitan@nettavisen.no

Oppgang
Regnskaper vitner allikevel om at det går oppover, da Stoltenberg året før hadde en negativ inntekt på drøye 15.000 kroner.

Driftsresultatet er også kraftig forbedret sammenlignet med 2011 da Stoltenberg hadde store driftskostnader, og dermed endte med et negativt årsresultat på drøye 2,7 millioner kroner. Det året tok Stoltenberg ut et utbytte pålydende 60.00 kroner.

De røde tallene står i sterk kontrast til toppåret, 2002, da aksjeselskapet meldte om en inntekt på 6,4 millioner kroner og et årsresultat pålydende 4,1 millioner. Det året tok Stoltenberg ut et utbytte pålydende 4,1 millioner kroner.

Det er kanskje ikke så merkelig at 2002 var et godt år for Stoltenberg, rent inntektsmessig. Det var nemlig da han introduserte «Borettslaget» på NRK, og ga ut DVD-en «Jul i Borettslaget». Samme år gjorde han også nærmest rent bord under «Gullruten», og hanket med seg prisen for beste mannlige revy- og komedieartist under Komiprisen.

Og denne suksessen ga utvilsomt ringvirkninger for fram til 2010 hadde Stoltenberg gode, men varierende inntekter. I 2010 begynte det imidlertid å gå nedover, da regnskapstallene viser driftsinntekter og resultat på henholdsvis 759.000 kroner og 642.000 kroner. Nå går aksjeselskapet altså i minus.

10,2 millioner i formue
Til tross for at det har gått trått rent regnskapsmessig for Stoltenbergs aksjeselskap, har komikeren tjent millioner gjennom sitt enkeltmannsforetak. I 2011 hadde komikeren en inntekt på drøye 3,2 millioner kroner, og han sto oppført med en formue pålydende drøye 10,2 millioner kroner.

De siste årene har Stoltenberg gitt stemme til ulike tegneseriefigurer, deriblant «Pelle Politibil» og «Kong Julian» i «Madagaskar». I TV-serien «Julekongen» spilte han Kongens Høyre Hånd, mens han i 2011 introduserte en spin-off til «Borettslaget» kalt »Småbyliv».

Sist ble Stoltenberg sett i NRK-programmet «Underholdningsavdelingen» - et format som har slitt med å tiltrekke seg et tilfredsstillende antall seere.