BAR VULKAN/(Side2): Robert Stoltenberg har vært mer eller mindre i rampelyset helt siden begynnelsen av 90-tallet, men han har likevel klart det store kunststykke og holde sitt privatliv utenfor medienes skuddlinje.

Så privat er den nå 47 år gamle komikeren, at flere medier skrev at den kjente humoristen kom ut av skapet på «Skavland» i 2011. Sannheten er at Robert har bodd sammen med sin kjæreste, Christian Grønvold, i 22 år.

- Jeg tenker at alle mennesker er private, men for noen ligger det kanskje lettere å fortelle alt. Hvorfor skal jeg sitte og fortelle? Det er ting man har lyst til å holde for seg selv, sier Robert til Side2.

- Vi er så heldige
Vi møter han og seks andre humorister på trendstedet Bar Vulkan på Oslos østkant. Han er her for å presentere NRKs nye humorsatsing, «Underholdningsavdelingen», som skal gå på statskanalen i beste sendetid lørdag kveld.

Denne gangen er han en av mange, men til tross for at hele ensemblet, som i tillegg til Robert består av Live Nelvik, Bjarte Tjøstheim, Herborg Kråkevik, Kristin Grue, Vidar Magnussen og Steinjo Grieg Halvorsen, er tilstede, er det nettopp karen fra Fetsund som er den mest etterspurte.

Det at det ikke ofte byr seg en intervjumulighet med humoristen, kjent for sine allsidige roller i komiserien «Borettslaget», bidrar nok til den store interessen, samt det faktum at Robert er en av de mest rutinerte av de syv,

- Jeg føler ikke at jeg har noe stort navn egentlig. Men jeg har vært veldig bevisst på å fokusere på det jeg skal gjøre, i alt jeg har gjort. Jeg stiller ikke opp på så mye. Det har ikke vært så viktig, sier Robert.

Han smiler. Ser ut i luften. Som om han tenker seg om.

- Media er så forgjengelig. Vi er så heldige med det vi holder på med, for når vi gjør dette nå så kan vi velge om vi vil eller ikke vil gjøre andre ting etterpå, fortsetter han, som om han hinter til hvorfor han i dag har valgt å møte pressen.

- Man slipper å stå i kjendisgreiene hele tiden. Jo mindre profilert man er, jo enklere er det å gå litt under jorden. Man trenger ikke å være der ute hele tiden, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Deilig å slippe å stå helt alene
Selv opplever ikke Robert seg selv som spesielt privat, men han har samtidig stor respekt for dem som byr på seg selv i større grad enn det han velger å gjøre.

- Jeg har stor beundring for folk som deler mer av seg selv med andre. Jeg synes det er kjempefint. Men sånn er vi forskjellige. Noen er mer «outspoken» enn andre. Det må man leve med, sier karen, som har omgitt seg med mange svært så frittalende personligheter i forbindelse med innspillingen av den nye humorserien.

Det at oppmerksomheten nå ikke bare rettes mot han selv, er noe av det han setter pris på ved å jobbe i en gruppe. Han legger samtidig ikke skjul på at han synes det er deilig å ha flere å støtte seg på når et så viktig prosjekt rulles ut.

- Jeg synes det er veldig morsomt å jobbe sammen med så mange, og deilig å slippe å stå helt alene. Man har flere å hvile seg på.

- Samtidig så har jeg lært veldig mye, da vi har ulik humor. Noen er gode på det ene, mens andre er gode på det andre. De er flinke alle sammen, skryter han.

SE KLIPP FRA UNDERHOLDNINGSAVDELINGEN HER:(Artikkelen fortsetter under klippet)

HTML EMBED

- Viktig at alle får vist seg fram
Av de syv som utgjør «Underholdningsavdelingen» er han kanskje en av dem som har opplevd størst suksess - noe han selv ikke tenker så mye på.

- Jeg tenker at jeg har gjort så mye at jeg synes det er viktig at alle får viste seg fram. Vi er en gruppe, og jeg tenker overhodet ikke på at jeg kanskje er litt mer kjent enn de andre. Det prøver jeg å fjerne meg fra, sier Robert, og forklarer samtidig hvorfor han takket ja til tilbudet om å bli en del av humorgjengen.

- Noe skal man jo gjøre her i livet, sier han humoristisk.

- Neida, jeg tenkte det var en morsom utfordring det å jobbe sammen med andre, så det var nok noe av hovedgrunnen til at jeg sa ja til det. Det å kunne utvikle seg litt selv også, for det kan være smart og utviklet seg litt i andre konstellasjoner.

Hvordan føler du forventningspresset?

- Jeg føler ikke så enormt press, for vi er så mange. Jeg ville følt det enormt mer presserende hvis det var egen serie, svarer komikeren.

«Underholdningsavdelingen» har premiere på NRK1 lørdag kl. 20:55.