Gå til sidens hovedinnhold

Roberts fra start

STORSTADION (vif.no): Unggutten Glenn Roberts får sjansen fra start mot Sandefjord søndag i Daniel Fredheim Holms skadefravær. Her får du hele Vålerengas lag.

Det blir også endringer i forsvarsrekka, da Allan K. Jepsen soner karantene for fem gule kort. Freddy dos Santos trekkes ned på høyrebacken og Jarl André Storbæk flyttes over til venstrebacken Jepsen hadde sist. Dette åpner for en annen unggutt, Alexander Mathisen, på høyrekanten. I tillegg er Thomas Holm tilbake sentral på Vålerengas midtbane, da Ronny Johnsen sliter en vond rygg.

Vålerengas lag mot Sandefjord: 1 Arni Gautur Arason - 6 Freddy dos Santos, 24 Kjetil Wæhler, 21 Tom Henning Hovi(K), 13 Jarl André Storbæk - 15 Alexander Mathisen, 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindheim, 11 Morten Berre - 10 Jan Derek Sørensen, 27 Glenn Roberts

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 5 André Muri, 17 Mohammed Fellah, 18 Rune Lange, 23 Tore André Flo, 25 Steinar Strømnes

- Vi er blitt et stabilt topplag

VALLHALL (vif.no): - Vålerenga er blitt et stabil topplag, sier hovedtrener Petter Myhre og ser fram til bortemøtet mot Sandefjord søndag. Han forventer en tøff kamp mot et lag med kniven på strupen.

- Sandefjord tok en sterk borteseier sist, og spiller kanskje med litt senka skuldra selv om de fortsatt er i nedrykksstriden. De kommer sikkert til å gå ut i hundre, og de er et lag som står på hele veien, sier Myhre til vif.no.

Imponert
Myhre har latt seg imponere av hva Sandefjord har fått til denne sesongen.

- De er gode hjemme, så jeg forventer en tøff kamp. Sandefjord har overrasket meg positivt i år, og greier de å holde plassen i tillegg til at de er i cupfinalen, er det en av årets prestasjoner i norsk fotball, hvis man ser på ressursene de har rådd over, skryter han.

At Sandefjord har tatt 21 av 29 poeng på Storstadion, bekrefter Myhres utsagn om at de er gode hjemme, og han tror det blir en tøff kamp på søndag.

- Sandefjord er aggressive og presser høyt. Jeg ser for meg en fysisk batalje, og vi må få til vårt eget spill. Det betyr at ballen må gå fort for å dra opp tempoet og vi må være så presise som vi har vært i det siste. Samtidig må vi være kompakte uten ball, og hindre Sandefjord rom, forklarer han.

- Vi har mange gode spillere som er i form, og fungerer vi som vi skal i morgen har vi en god sjanse på tre poeng.

Stabilisert i toppen
Vålerenga på sin side har hatt en god høstsesong, og kan avgjøre selv om de ender med medalje for tredje året på rad.

- Vi går selvfølgelig for bronse nå. Vi kan avgjøre selv ved å gjøre det bedre eller like godt som de bak oss i de to siste kampene. Klarer vi en 3-4. plass i år, har vi gjort en god sesong, spesielt sett i lys av hvordan vi startet.

- I det siste har vi spilt godt og kjempet oss inn i kampen om spill i Royal League, og det viser at vi har stabilisert oss i toppen av norsk fotball, der Vålerenga hører hjemme. Det er en styrke å ta med seg.

Fredheim Holm ute
Daniel Fredheim Holm, en av de store formspillerne den siste tiden, med tre scoringer på de siste to kampene, pådro seg en skade på fredagens trening, og er uaktuell for kampen mot Sandefjord. Det betyr endringer i laget, men Myhre ønsker som vanlig ikke å avsløre hvilke 11 han starter med.

Troppen: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 15 Alexander Mathisen, 17 Mohammed Fellah, 18 Rune Lange, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 23 Tore André Flo, 24 Kjetil Wæhler, 25 Steinar Strømnes, 27 Glenn Roberts

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen