(SIDE2:) Ridley Scotts versjon av «Robin Hood» nærmer seg kinoene. 14. mai er det premiere her hjemme.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Eldre helter
I rollen som Lady Marion har Ridley Scott hyret inn Cate Blanchett. Denne versjonen av helten fra Sherwoodskogen har derfor en noe eldre besetning enn vi kanskje er vant til i og med at Crowe og Blanchett begge er i 40-årene.

Scott og Crowe har sagt at målet denne gang er å vise litt mer av mannen bak myten. Og her får Cate Blanchett en viktig rolle.

En ny vri?
Det er både en risiko og en velsignelse å filme Robin Hood. Utfordringen er å ikke gjøre det på akkurat samme måte som andre har gjort det. Den både elskede og utskjelte «Robin Hood - Tyvenes fyrste» med Kevin Costner og ikke minst Alan Rickman som sheriffen av Nottingham fra 90-tallet innførte både en sterkere Marion i Mary Elisabeth Mastrantonio og en Robin Hood uten grønne tights.

Utseendemessig er ikke den filmen så ulik Ridley Scotts «Robin Hood».

Manuset til Scott endret da også form flere ganger. Først ble det sagt at Russell Crowe skulle spille Nottingham og at historien skulle sees fra sheriffens side. Så ble det sagt at han skulle spille både Robin Hood og sheriffen, og til slutt ble det altså Robin Hood.

Nå fokuserer det mer på det politiske spillet som gjør at Robin Hood setter seg opp mot kongemakten.

SE DET NYE KLIPPET HER

HTML EMBED
video_embed(12977,1);