(SIDE2:) Cate Blanchett sørger for at Russell Crowe ikke får råde lerretet alene i den nye filmen om Robin Hood.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Flere vinkler
Filmen, regissert av Ridley Scott, har premiere til neste år og har gått gjennom en rekke faser. Det ble først rapportert at den skulle hete «Sheriffen av Nottingham» og berette historien fra sheriffens side. Så ble det sagt at Russell Crowe skulle både spille sheriffen og Robin Hood.

Men i siste instans ble «Robin Hood» nok en filmatisering av helten fra Sherwoodskogen. Men denne gangen skal det handle mer om mannen Robert Locksley enn buemesteren Robin Hood.

Dog ser det hele ganske så actionfylt ut likevel. Og traileren har fått fans av den engelske helten til å fryde seg allerede. Den viser en mer voksen historie, og ikke minst viser den at Cate Blanchetts Lady Marian er ganske handlekraftig.

Gladiator Hood
De som husker Scotts og Crowes første suksessfulle samarbeid, «Gladiator», kan nok synes at både Crowe og filmen kan minne litt om gladiatoren Maximus. Det er ikke helt utilsiktet.

- Ridley ba meg før filmingen å klippe håret og få meg skjegg. «Vel, da ser jeg jo ut som Maximus», sa jeg og da sa Ridley at om vi skulle stjele fra noen, kunne vi stjele fra oss selv! sa Crowe nylig til australske The Herald Sun.

«Robin Hood» har premiere i mai, og markerer det femte samarbeidet mellom Russell Crowe og Ridley Scott.

Tidligere har de laget «Gladiator», «A Good Year», «American Gangster» og «Body of Lies» sammen.

SE DEN NYE TRAILEREN HER

HTML EMBED
video_embed(12937,1);