Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil gjøre opp for meg

Robinsonvinneren Tom Andre Tveitan er klar på hva premiepengene skal brukes til.

(SIDE2): Robinsonvinneren Tom Andre Tveitan (39) eller Tommen som han kalles, kan endelig slippe jubelen løs etter at det ble klart at han vant årets Robinson-ekspedisjon.

- Det var deilig å vinne, men så var det også målet mitt hele tiden. Jeg tenkte kanskje Britt Carin kom til å få flere stemmer i finalen, men det var jo en god følelse at jeg vant så suverent, sier en fornøyd vinner til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Taktikken fungerte

Han er veldig glad det var akkurat Britt Carin han møtte i finalen.

- Det var planen min hele veien. Jeg fant en jeg likte, hadde god kjemi med og stolte på og derfor ønsket jeg at vi to skulle sitte til slutt, sier den populære Sandefjordsmannen.

Tommen innrømmer at han hadde tenkt mye på taktikk før han kom til Malaysia.

- Jeg hadde mest lyst til å bare være meg selv og se om det funket. Og det viste det seg jo å gjøre. Så akkurat det er jeg veldig fornøyd med. Det folk har sett på TV er slik jeg er. Det er ikke noe spill på noen måte.

LES OM TOMMEN I ROBINSON:

Tommen gikk ned 20 kilo

Er han like rå som Christer?

Smugrøyket på Robinson-øya

Den kommende førjulsuken tikker det inn tre hundre tusen Robinson-kroner på bankkontoen til Tommen og pengene kommer fort til å få bein å gå på.

- Premien kommer jeg til å bruke på å rydde opp i all gjelden jeg har, innrømmer han til Side2.

Gikk konkurs

Tommen har i en årrekke vært en kjent utelivsaktør og dj i hvalfangerbyen. Han har drevet flere utesteder, men det var sportspuben Corner som tok knekken på han da han ifølge han selv mistet skjenkebevillingen urettmessig i vinter. Og da Tommen ville selge stedet i vår raste alt sammen.

- Jeg havnet i et uføre da ingen forståelig nok ønsket å kjøpe stedet, forklarer 39-åringen og innrømmer at dette ikke er noe han er videre stolt av. Han omtaler hele saken som sårt og vemodig.

Tommen gikk dermed personlig konkurs på grunn av høy gjeld med skatt og moms hos Skatt Sør.

- Jeg ble skjønnslignet til et beløp som er helt feil. Nå har jeg en bobestyrer og jobber med en klage slik at gjeldsbeløpet kan bli korrigert. Jeg har fått ryddet opp i noe men jeg ønsker å gjøre opp for meg. Disse premiepengene er en god start, mener han og håper at gjelden er nedbetalt om noen i løpet av et par år.

Kjærkomment pustehull

For nysingle Tommen var det en befrielse å få reise til Malaysia og få en lang pause fra regninger og kreditorer. Heldigvis har han ingen privat gjeld eller kreditorer som nå får vann på mølla etter at det er blitt klart at Tommen har vunnet et stort pengebeløp.

- Nei det er ingen kreditorer som kommer til å stå på døren i morgen. Dette er staten så det går ordentlig for seg, forsikrer den tidligere bareieren.

Familiemann

Men en ting skal han unne seg før alle pengene forsvinner i gjeldssluket.

- Jeg har lovet barna mine Andrèa (3) og Nathalie (13) at vi skal reise på badeferie til Syden så det gleder vi oss til, smiler han.

Og nettopp jentene sine hadde han i tankene hele tiden under innspillingen i Malaysia.

Les saken:

Tommen bryter sammen

For Tommen var det svært viktig hvordan han ble fremstilt på TV.

- Jeg tenkte hele tiden på at jeg ikke skulle gjøre skam på barna. Den prisen var jeg ikke villig å betale for å vinne, påpeker han.

Utenom litt klining med Britt Carin var det ingen videre skandaler å snakke om rundt Tommen i årets ekspedisjon.

Les saken:

- Tommen er min type

Ville være forbilde

- Datteren min Nathalie går på ungdomsskolen, og min deltakelse i Robinson har fått mye oppmerksomhet blant hennes jevnaldrende. Med det i tankene var det for eksempel helt uaktuelt for meg å ha sex på øya. Akkurat det var jeg svært bevisst på hele tiden, innrømmer han.

Det er ikke bare på datterens skole Tommen har fått oppmerksomhet. I mange uker har bloggen hans vært en av Norges mest leste.

Sjekk Tommens blogg

Ble frustrert

Tommen ble tidlig sentral på det mye omtalte lag Sør. Det var laget der alt gikk til helvete. Folk hadde hjemlengsel og trakk seg en etter en. I tillegg ble flere syke og måtte ufrivillig forlate laget. Med så mye motgang tæret det på moralen i laget og Tommen innrømmer at det var tøft.

- Det var frustrerende men etter hvert innså jeg samtidig som det var gunstig å bli kvitt så mange konkurrenter. På den andre siden kunne det bli vanskelig å vinne hvis jeg var en av de få som overlevde fra lag Sør og inn i sammenslåingen, forklarer han. Men skjebnen ville ha det til at Britt Carin og Andrea kom over til lag Sør og da var Tommen tilbake i spillet.

Robinsonvinneren har mange gode minner fra øyoppholdet men det han husker best er da han sammen med Britt Carin, George og Christopher rømte fra stranden. Det var fullmåne, lavvann og de kjedet seg.

Tommens beste minne

- Vi ville bare oppleve noe så alt som skjedde den kvelden var en bonus. Men den 16. juni fikk jeg definitivt min beste Robinson-opplevelsen da vi møtte de lokale innbyggerne og fikk blant annet donuts og friterte bananer.

Så mange uker på en øde øy gjorde noe med mange av deltakerne men Tommen mener at oppholdet ikke forandret han nevneverdig.

- Det skjedde svært lite så en får mye tid til å tenke. Jeg visste at jeg var sterk mentalt men jeg ble nok enda sterkere av å være med på dette. I tillegg meldte jeg meg primært på for å få realisert drømmen min om å bli programleder. Med dette kan jeg gjøre meg bemerket og håper jeg har blitt oppfattet positivt. Jeg meldte meg ikke på for å vinne pengene. Da burde jeg meldt meg på et program med en høyere premiesum, ler den IT- og markedsøkonomutdannede tobarnsfaren som nå jobber som dj i Hemsedal og Sandefjord.

Les saken:

- Jeg vil bli programleder

Ikke bitter

Den andre finalisten Britt Carin Jonassen (24) er glad Tommen vant, og synes overhodet ikke det er bittert å tape på målstreken.

- Jeg har vunnet så utrolig mye annet så jeg er strålende fornøyd. Jeg har fått en unik livserfaring som har gjort at jeg har funnet ut mye mer om meg selv, forteller hun til Side2.

Hun ble heller ikke overrasket over at han vant så soleklart.

- Jeg var helt sikker på at han skulle vinne enstemmig så det at Ine stemte på meg og kom med en slik hyggelig hilsen gjorde meg veldig stolt, innrømmer hun.

Hun påpeker at med en av de laveste premiesummene i realityserier var det ikke pengene som lokket henne.

- Da jeg meldte meg på var det ikke først og fremst for å vinne men for å få en opplevelse for livet. I starten var jeg helt overbevist om at jeg kom til å være første mann til å ryke ut så det var en bonus at jeg fikk være helt til slutt.

Ingen bimbo

Hun mener at Robinsonekspedisjonen har gjort at hun har fått nye nære venner og vokst som menneske.

- Med dette fikk jeg vist meg selv og alle andre at jeg er ikke en dum blondine som bare kan shoppe, ler alenemoren.

Og hun får støtte av Robinsonvinneren Tommen.

- Britt Carin har vokst gjennom hele ekspedisjonen og er langt fra noen bimbo. Hun er en ærlig og herlig jente, skryter han.

1297

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden