Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg blir drapstruet

Christophers taktikk i Robinsonekspedisjonen har fått dramatiske konsekvenser.

(SIDE2): Robinsondeltakerne får alle slags tilbakemeldinger fra TV-seerne, men ingenting overgår meldingene Christopher Soltvedt (26) har mottatt den siste uken.

Etter at Øyvind Olsen (28) overraskende ble stemt ut begynte hatmeldingene å tikke inn hos Christopher. Han ble nemlig ansett som hjernen bak plottet mot Øyvind. Bergenseren hadde fått med seg Anthony Bratli, Andrea Huseby og George Stephen Vaz til å gjennomføre den overraskende vendingen i Øyrådet. Da denne episoden ble vist på TV3 henvendte illsinte TV-seere seg til Christopher.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fordekte drapstrusler
- Jeg fikk cirka 350 sms-er i løpet av de første tre dagene etter episoden med Øyvind som ble stemt ut. I tillegg fikk jeg drøyt 200 meldinger på Facebook. Av disse var maks femten positivt ladet mens resten var mer eller mindre rene hatmeldinger. Noen av dem oppfattet jeg som fordekte drapstrusler, sier Christopher som tidligere ikke har sett noe poeng i å ha hemmelig telefonnummer.

TV-seerne mente at utstemmingen var dårlig gjort mot Øyvind, mot hans Robinson-kjæreste Britt Carin, mot forholdet deres og at man ikke behandler en god venn på denne måten.

Slue bergenser
Side2 har fått tilgang til noen av meldingene som Christopher har mottatt:

«Din sleipe forbanna bergenser, kaller seg venn å dolker folk i ryggen, du burde blitt dolket på gata.»

«Jeg syntes du er det mest patetiske menneske i verden, hvordan kan du gjøre det mot Øyvind. Han var den eneste grunn til at jeg så på tv, du burde vært kastet av øyen.»

«Slue bergenser vet aldri hvem som kan være slu mot deg tilfeldigvis en dag.»

«Pass deg på gaten...»

«Ødelegger et forhold på den måten burde ødelegge deg!!!!!»

Christopher mener at mange TV-seere tok utstemmingen av Øyvind personlig fordi han var en av favorittene. Bedre ble det ikke da han bidro til Anthonys exit fra ekspedisjonen.

- Etter at Anthony ble stemt ut måtte jeg slå av telefonen. Det er helt tydelig at folk ikke skjønner at dette er et spill. Klart jeg gjør alt jeg kan for å vinne. Hvis jeg spiller Risk med kameratene mine så lurer jeg jo dem også, men det betyr ikke at jeg er dårlig kompis for det. Jeg stiller opp for dem som stiller opp for meg, og jeg går i døden for kameratene mine, sier bergenseren som jobber som barsjef.

Ikke redd
Robinsondeltakeren har ikke politianmeldt de verste meldingene enda, men vurderer å gjøre det dersom situasjonen forverrer seg.

- Jeg har slettet mange meldinger, men jeg har nummeret på noen av dem som sendte de verste. Det er også mange sms-er som er sendt fra nettet så de vil det være helt umulige å spore opp, sier han. Til tross for grove trusler er ikke bergenseren redd.

- Nei selv om jeg er liten så kan jeg passe på meg selv. Jeg er en person som gir klar beskjed og er ikke redd for å havne i konflikter, påpeker han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Programleder Christer Falck (39) mener Christopher kan ta det helt med ro.

- Når man spiller så høyt så er dette noe av prisen man må betale og da kommer det lett noen trusler. Jeg har selv blitt truet noen ganger opp gjennom årene, men jeg har en teori om at hvis de sier fra på forhånd at de skal ta deg så er det ikke så alvorlig, sier han og innrømmer at han skjønner at folk blir sure på Christopher.

- Hissigpropp
- Hadde jeg vært deltaker så hadde jeg spanket Christopher selv. Men da hadde det vært mer koseris som jeg vet han liker, spøker programlederen.

- Men blir han redd kan jeg sette av noe dager til å komme til Bergen for å være bodygarden hans siden han er så liten. Streng tatt så tror jeg han fikser dette selv fordi han er en skikkelig hissigpropp. Jeg lurte deltakerne noe skikkelig en gang i Malaysia og da fløy han rett på meg, avslører Christer.

Ble advart av TV3
Christopher er overrasket over alle de negative tilbakemeldingene han har fått, men mener TV3 til dels hadde forberedt ham på at dette kunne skje.

- Jeg fikk grei info på forhånd av TV3s psykolog som forberedte oss på konsekvensene av å være med på et slikt program. Hun sa også at vi måtte være oppmerksomme på at det kunne komme kraftige reaksjoner fra enkelte TV-seere, forklarer han.

Dette bekrefter informasjonsansvarlig i TV3 Line Vee Hanum, men hun mener det ikke er grunn til videre bekymring.

- Alle deltakerne har hatt en runde med psykolog i forkant der de ble forberedt på hvordan de både kunne skjerme seg mot negative reaksjoner under innspilling og når programmet blir vist på TV. Vi har anbefalt deltakerne at de bør få seg hemmelig telefonnummer nettopp for å unngå slike situasjoner og hvis de ønsker å blogge eller være på Facebook så er det utenfor vår kontroll. Men hvis vi vet at det kommer uønsket oppmerksomhet eller negative presseoppslag om enkelte deltakere så følger psykologen opp dette fortløpende, presiserer Hanum.

- Når det gjelder denne konkrete saken med Christopher så har ikke han kontaktet oss angående dette. Hvis han gjør det så vil vi selvsagt bistå med råd og oppfølging, avslutter hun.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken