Gå til sidens hovedinnhold

Han sluttet i NASA for å bygge denne

Drømmeprosjekt

Verdensrommet ble for kjedelig - se det vanvittige prosjektet.

Det høres ut som et innslag i en billig science fiction-film, men amerikanske Dan Granett er fast bestemt å gjøre sin ville idé til en realitet.

Han vil bygge en drøyt 20 meter høy robot som sjonglerer ekte biler.

Forskning og fiksjon

Granett har bakgrunn fra NASAs Jet Propulsion Laboratory, forsknings- og utvilingssenteret som blant annet står bak Curiosity roveren som i to år har utforsket Mars.

I tillegg har han jobbet med spesialeffekter på filmer som "The Living Daylights" (James Bond-filmen), så det er kanskje ikke så merkelig at fyren koker sammen prosjekter som høres ut som science fiction.

Nå har han altså satt seg som mål å bygge en gigantisk, bilsjonglerende robot.

Boble

Roboten har fått navnet Bugjuggler, siden Granett mener Volkswagen Boble (som har kallenavnet "Bug" på engelsk) vil være den ideelle bilmodellen når det gjelder sjonglering.

Roboten skal være i overkant av 21 meter høy, ha en solid stålramme, og drives av en dieselmotor. Sistnevnte driver hydraulikken og servomotorene som skal gi roboten styrke og hurtighet nok til å sjonglere store, tunge objekter.

Som for eksempel tre folkevognbobler.

På forsøksstadiet

Planen er at Bugjuggler enten skal kunne fjernstyres, eller styres fra en kontrollplattform i robotens "hode". Føreren benytter en slags hanske, som sender signaler til robotens armer, som deretter gjenskaper bevegelsene.

I videoen nedenfor kan du se en tenkt prototype av styringssytemet (artikkelen fortsetter under videoen).

HTML EMBED

Robotarmen i videoen er riktignok dataanimert, siden prosjektet fortsatt er på planleggingsstadiet.

Neste skritt er å bygge en omlag 2,5 meter høy modell av en av robotens armer, som skal være i stand til å kaste og motta objekter på drøye 110 kilo.

Jakter investorer

Dan Granett og hans medhjelpere er for tiden på jakt etter investorer som deler visjonen om en bilsjonglerende robot.

Når det gjelder bruksområder for en eventuell ferdigbygget, fungerende robot, vil nok dette være et rent underholdningsprodukt.

Granett ser for seg at Bugjuggler skal vise sine kunster på demolition derby-er og andre motorshow, eller til og med på en av Las Vegas' kasinoer.

Nedenfor kan du se en dataanimert video av Bugjuggler i aksjon (artikkelen fortsetter under videoen).

HTML EMBED

Boblebasket

Et datagenerert bilde av Bugjuggler som kaster folkevognbobler mot en gigantisk basketballkurv, viser at Granett og kompani ikke lar den ville planen stoppe ved sjongering.

Granett ser for seg at prosjektet burde være interessant for firma som energidrikken Red Bull, men om det biter på noen pengesterke investorer, gjenstår å se.

Vi vet i hvert fall at vi hadde kjøpt billett til showet på flekken.

Les mer om Bugjuggler på prosjektets hjemmeside.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken