(SIDE2): Allerede før Chuck Berry plukket opp en gitar og konseptet rock & roll ble funnet opp var musikk og myter tett knyttet til hverandre.

Og tiden har vist oss at en god vandrehistorie kan være så usann som det går an. Blir den gjentatt nok ganger, vil den til slutt bli en opplest og vedtatt sannhet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Side2 ønsker en gang for alle å avlive 20 av de mest sinnssyke rockemytene verden har sett. Gjør deg klar for noen knuste illusjoner....

Mick Jaggers Mars-sjokolade
Da politiet stormet Mick Jagger og Marianne Faithfulls leilighet for å finne ulovlige substanser, skal den virile Stones-vokalisten angivelig ha spist en Mars-sjokolade strategisk plassert i umiddelbar nærhet av Mariannes private deler. Faithfull selv benekter historien i sin selvbiografi, og kaller politimannen som startet ryktet for en «skitten gammel mann».

Kokain i rektum
Stevie Nicks fra Fleetwood Mac skal ifølge jungeltelegrafen ha hatt en så høy toleranse for kokain at hun fikk en roadie til å «skyte» stoffet via rektum. Godeste Nicks har naturligvis gått ut offentlig og avvist disse påstandene i ettertid.

Frank Zappas drittkonsert
Den avdøde legenden Frank Zappa var en mester innen både musikk og absurditet. Men da det gikk rykter om at han hadde spist avføringen til sin gode venn og kollega Captain Beefheart på scenen, måtte han sette ned foten. I et intervju med Playboy (hva ellers?) avfeide dog Zappa ryktene. - Det finnes folk som blir svært skuffet når de finner ut at jeg aldri har spist dritt på scenen, uttalte han tørt.

På dronningens toalett
La oss få det på det rene med en gang. The Beatles røykte aldri marihuana da de var på besøk i Buckingham Palace for å motta sine MBE-ordener i 1965. Dette har gutta selv uttalt ved flere anledninger. Skuffet? Vi tenkte oss det...

Mama Cass og smørbrødet
Den formfulle vokalisten i Mamas & The Papas skal ifølge vandrehistorien ha blitt kvalt av et smørbrød. Denne historien er i og for seg morsom på en tragikomisk måte, men altså fullstendig usann. Cass døde av et hjerteinfarkt mens hun sov, bare 32 år gammel.

Artikkelen fortsetter under bildet

Les videre for å avlive 15 myter til:

- Marilyn Manson fjernet ikke sine nederste ribbein for å kunne utføre oralsex på seg selv.

- Samme Manson spilte heller ikke Paul Pfeiffer i den überkoselige serien «Mine beste år».

- Rod Stewart fikk aldri flere liter sæd pumpet ut av magen

- Led Zeppelin brukte ikke en død kattehai som dildo på en kvinnelig groupie...

- Keith Richards fikk ikke skiftet ut alt blodet i kroppen sin på en sveitsisk klinikk i 1973.

- Blueslegenden Robert Johnson solgte ikke sjela si til djevelen for å bli en bedre gitarist. Tro det eller ei!

- Michael Jackson eide ikke elefantmannens skjelett.

- Led Zeppelin, ELO m.fl. hadde ikke skjulte sataniske beskjeder på platene sine.

- Gene Simmons' tunge er ikke transplantert fra en ku, selv om det kanskje kan se slik ut...

- Elvis døde i 1977. Han har ikke startet et nytt og bedre liv et annet sted, dessverre.

- Grace Slick fra The Jefferson Airplane ga ikke datteren sin navnet Gud.

- Karakteren Mr. Greenjeans fra serien «Captain Kangaroo» var ikke Frank Zappas far...

- Jack og Meg fra The White Stripes har aldri vært søsken. De var derimot gift en gang i tiden!

- Pete Townshend fra The Who knuste ikke gitaren sin over hodet på den politiske aktivisten Abbie Hoffman på Woodstock.

Kudos til Kiss
Til slutt kan vi berømme tegneserierockerne i Kiss for å være en av få band som kan leve opp til noen av mytene rundt seg selv.

Historien om at bandet blandet inn sitt eget blod i blekket som ble brukt til å trykke opp deres mange tegneseriehefter er faktisk sann. Det finnes både fotografisk bevis og en kontrakt som bekrefter dette.

Kudos, gutter!