Gå til sidens hovedinnhold

Rød start i Asia

Investorene skuffet over amerikanske signaler.

De toneangivende indeksene i Asia vender snuten nedover på den første handledagen denne uken, og den sammenveide regionindeksen MSCI faller 0,6 prosent til 126,05 poeng.

I Tokyo faller Nikkei-indeksen 1,3 prosent.

Skuffende forbruksstemning
En viss nervøsitet har meldt seg blant investorene i dag etter at nye amerikanske makrotall ikke endte som forventet fredag. I tillegg sørger kvartalstallene fra JP Morgan til å kaste skygger over finansaksjene i Tokyo.

Forbrukersentimentundersøkelsen fra universitetet i Michigan/Reuters kom nemlig inn noe under økonomenes forventninger. Den foreløpige indeksen for januar steg til 72,8 poeng fra 72,5 poeng i desember. Økonomene hadde på forhånd forventet en oppgang til 73,9 poeng, viser estimater fra Reuters.

Nyheten om lavere optimisme enn ventet hos amerikanske forbrukere bidrar til å sende ned en del eksportaksjer på børsen i Tokyo mandag.

Tungt i finans
Finansaksjene fikk også en tung dag som følge av at den amerikanske storbanken JP Morgan ikke innfridde fullstendig da resultatene for fjerde kvartal ble lagt frem fredag.

Japansk største finanskonsern, Mitsubishi UFJ Financial Group, sendes ned 1,4 prosent.

- Det er en del bekymring for den amerikanske resultatsesongen for øyeblikket. Den raske oppgangen de siste 12 månedene gjør at investorer setter spørsmålstegn om graden av tilvekst og fremtidig tilvekst, sier forvalter Tim Schroders i Pengana Capital til nyhetsbyrået Bloomberg.

Hellas bekymrer
Samtidig har det bredt seg ny uro i finansmarkedene generelt for signalene som kommer om greske stasfinanser.

Euro faller videre mot dollar og flere andre valutaer i forkant av et møte senere i dag blant EUs finansministere. Tema: Den greske økonomien.

Leder for grupperingen, Luxembourgs Jean-Claude Junker, har uttalt at Hellas ikke skal regne med at de kan bli reddet av sine europeiske allierte.

Nøkkeltall mandag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: -0,92%
Japans Nikkei 225: -1,16%
Hongkongs Hang Seng: - 0,78 %
Kinas CSI 300: + 0,52 %
Kinas Shangai Composite: + 0,40%
Taiwans Taiex: - 0,23 %
Sør-Koreas Kospi:+ 0,59 %
Singapores Strait Times Index: + 0,25 %

Reklame

Slik blir du glad i i løpe

Kommentarer til denne saken