Gå til sidens hovedinnhold

Rød start på Wall Street

I påvente av boligrapporten faller aksjemarkedet i USA.

Børsene i New York faller tilbake etter en langt bedre start. Det er særlig Nasdaq-indeksen og aksjene på den brede S&P 500-indeksen som drar ned.

NA24 - din næringslivsavis

Stor usikkerhet i forkant av rapporten mandagens boligtall skaper noe ruglede børser.

Industriindeksen Dow Jones faller 0,04 prosent til 13.354,65 poeng. S&P 500 faller 0,17 prosent til 1.498,07 poeng. Teknologitunge Nasdaq faller 0,27 prosent til 2.581,89 poeng.

Markedet er ellers avventende i forkant av ettermiddagens boligtall fra USA. En rapport vil vise salgsutviklingen for eksisterende boliger i mai. Det er ventet at oversikten vil vise at 5,99 millioner eksisterende boliger ble solgt i mai basert på en årlig oppskalering av tallene.

Oljeprisen har beveget seg noe tilbake. På råvarebørsen i New York omsettes frontkontraktene på WTI-oljen for 68,13 dollar fatet. Streiken i Nigeria har blitt avsluttet etter at myndighetene har gått med på å fryse bensin- og dieselprisene de neste 12 månedene.

Ellers venter aksjemarkedet på den amerikanske sentralbankens renteavgjørelse som kommer senere i uken. Økonomene venter at renten vil forbli uendret på 5,25 prosent. Dermed er det ikke selve avgjørelsen som fatter oppmerksomheten blant blårussen. Markedet er mer spente på begrunnelsen og hvordan sentralbankens representanter ser for seg utviklingen til den amerikanske økonomien. De siste ukene har markedsrenten sneket seg oppover og fikk aktørene på de globale til å skjelve.

Utviklingen i både den amerikanske utviklingen og i verdensøkonomien har fått enkelte til å tro at rentenivået i USA kan bli satt opp mot slutten av året. Optimistene hadde i forkant av dette trodd at rentenivået i USA skulle ned.

General Motors har blitt oppgradert til kjøp av meglerhuset Goldman Sachs. Den tidligere anbefalingen var nøytral og kaller oppgraderingen en taktisk vurdering. Blant annet venter meglerhuset at aksjene vil stige etter hvert som de nærmer seg enighet med fagforeningene og at nedsiden er begrenset.

Bank of America har jekket opp anbefalingen av oljegiganten Chevron. Meglerhuset er ute med en kjøpsanbefaling, noe som er en oppdatering fra den nøytrale anbefalingen. I en fersk analyse er det spesielt Chevrons dypvannsstrategi som blir vist mye oppmerksomhet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis