Gå til sidens hovedinnhold

Angrep SV med griseblod

Flere plakater med Rød Ungdoms logo, griseblod og slagord dekket inngangspartiet til Hordaland SV i dag morges.

(YEYE): Plakatene som ble hengt opp i natt var tydelig rettet mot SVs regjeringsdeltakelse. Slagordene «Stopp SViket» og «Ingen Krig» var skrevet med det blodlignende stoffet, skriver BA.

- Hele inngangspartiet var fullstendig tilgriset med griseblod. I tillegg hadde de skutt opp en ampulle med blod i 3. etasje i bygningen hvor vi holder til. Det var mye arbeid å fjerne griseriet, sier fylkessekretær i Hordaland SV, Espen Edvardsen til Yeye.

Saken er nå politianmeldt og Hordaland SV skal i morgen ha et oppvaskmøte med Rød Ungdom.

- Vi har nå politianmeldt saken og kommer til å ha et møte med Rød Ungdom og Rødt i Bergen i morgen for å få klarhet i hva som har skjedd, sier Edvardsen.

Planlagt over hele landet
Plakatene bar Rød Ungdoms logo og skal være distribuert over hele landet. Men så langt er det bare i Bergen at man har merket noe til aksjonene.

I går kveld ble det også avholdt sentralstyremøte i Rød Ungdom. Der ble det vedtatt en uttalelse som forbyr lokallagene å bruke disse plakatene i Rød Ungdom-sammenheng. Da var ikke denne aksjonen kjent for sentralstyret.

- Til en viss grad får lokallagene lov til å ha slike aksjoner, men på sentralstyremøtet vårt i går sa vi klart ifra at denne type aksjoner oppfordrer vi lokallagene våre til å avstå fra. Vi oppfordrer heller lokallagene til å delta i aksjoner som RU sentralt stiller seg bak, slik som «Hent soldatene hjem», sier leder i Rød Ungdom, Mari Eifring til Yeye.

I følge Eifring skal det ikke ha vært gitt tillatelse til å bruke plakatene.

- Vi ikke gitt tillatelse til at denne plakaten kunne ha Rød Ungdom-logo. Dette er noe et lokallag har gjort på egenhånd, sier Eifring.

Hun har pratet med lederen for Bergen Rød Ungdom som skal ha forklart at dette dreide seg om enkeltmedlemmer, og at det ikke var lokallaget som sto bak aksjonen.

Har beklaget
Eifring sier hun har vært i kontakt med SV og beklaget opptrinnet.

- Vi har beklaget overfor Hordaland SV og gjort det klart at dette ikke var en aksjon i regi av Rød Ungdom sentralt, sier Eifring.

Sentralstyret i Rød Ungdom vil nå ta kontakt med alle sine lokallag for å forsikre seg om at aksjonen ikke gjentas andre steder i landet.

Kan bli ekskludert
Rød Ungdom ser svært alvorlig på saken, og Mari Eifring utelukker ikke at det vil bli eksklusjoner.

- Vi kommer til å ta kontakt med disse enkeltmedlemmene, dersom vi finner ut hvem det er, og da vil det få konsekvenser for dem.

- Hva slags konsekvenser er det snakk om?

- Dette regner vi som såpass alvorlig at det må få konsekvenser, men hvilke vil jeg ikke gå noe nærmere inn på nå. Jeg kan ikke utelukke at det vil bli eksklusjoner, men det er det for tidlig å si noe om nå, sier Eifring til Yeye.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken