(YEYE): Tidligere i dag kunne Yeye fortelle at regjeringen kun har gjennomført og innfridd halvparten av kravene som de tre ungdomspartiene til regjeringen la frem etter valgseieren i 2005.

Føler du deg lurt av de rødgrønne? Si din mening i bunnen av artikkelen!

Nå raser de andre ungdomspartiene og beskylder Sosialistisk Ungdom (SU), AUF og Senterungdommen for løgn.

- De har løyet for og lurt velgerne, mener de.

Men de rødgrønne ungdomspartiene avviser kritikken, og mener de har gjort mye for ungdom.

- Har juget seg til makten
Påtroppende Unge Høyre-leder Henrik Asheim mener regjeringen har løyet seg inn i regjeringskvartalet.

- Dette er faktisk pinlig for denne regjeringen og dets ungdomspartier. Dette underbygger bare at de har juget seg til makten. De lovte jo dette og mye mer til i valgkampen i 2005, og så er dette alt man sitter igjen med. Velgerne har god grunn til å føle seg lurt, mener han.

- Regjeringen trenger et ungdomsopprør
Heller ikke Unge Venstre er nådig i sin kritikk av regjeringen, og mener det er på tide å skape ungdomsopprør i regjeringens ungdomspartier.

- Jeg synes det er utrolig skuffende. Når man har en flertallsregjering, så bør man kunne forvente at de ti kravene man setter over en fireårsperiode blir innfridd. De har en stor jobb foran seg dersom de har tenkt å få «bestått» før neste valg. Vi trenger et ungdomsopprør blant regjeringens ungdomspartier dersom ungdommen skal være fornøyd innen neste høst, sier Solsvik.

Også Solsvik mener ungdommen kan føle seg lurt.

- Ungdom bør føle seg kraftig lurt av SU, AUF og Senterungdommen. Man har sittet på skoledebatter og proklamert en liste som berører barn og unge. Mange trodde på at det ville skje en endring, men det gjør det altså ikke, avslutter hun.

- En gedigen fiasko
Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) mener den rødgrønne regjeringen bør tenke seg grundig om før neste valg.

- Til neste valg bør de vurdere å være litt mer realistiske når det gjelder å gi løfter. Det vi ser nå er jo løftebrudd. Det er faktisk en gedigen fiasko for ungdomspartiene. Dette er jo hva jeg vil kalle å lyve for velgerne, og det er uverdig, mener KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad.

Han sier han merker at ungdom er blitt politikerlei og legger skylden på regjeringen.

- Vi merker jo at ungdom er blitt lei politikere og løftebrudd. Fortsetter denne visen, så vil jo det være leit og også være en fare for demokratiet, sier Ropstad.

- Tatt med buksene nede
Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) mener regjeringen er avkledt.

- Dette er latterlig og flaut for de rødgrønne ungdomspartiene, og lederne for dem burde rett og slett skamme seg. Dersom de mente noe av det de sa til velgerne i valgkampen, så burde de be velgerne om unnskyldning, sier FpU-formann Ove Vanebo.

Han mener ungdomspartiene kan lære noe av dette.

- I visse tilfeller er det bedre å holde kjeft, men når de ikke klarer det, så er det bare å krype til korset og beklage seg, mener han.

- Mange fagre løfter
Heller ikke Rød Ungdom er imponert over den rødgrønne regjeringen.

- Det er veldig mange fagre løfter og fine ord, men det er tydelig at man ikke klarer å etterkomme de kravene som er gitt. I noen av de kravene som ikke er innfridd er gjennomgangstonen at ungdom ikke blir satset på. For eksempel at man i praksis ikke kan være heltidsstudent. Slik det er i dag, er det veldig vanskelig å kunne konsentrere seg fullt og helt om studiene fordi mange må jobbe ved siden av, mener Rød Ungdoms leder Mari Eifring.

Føler du deg lurt av de rødgrønne? Si din mening her!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!