Gå til sidens hovedinnhold

Rødt på bunnen i Awilco

Byggingen av riggene går som planlagt, men resultatet rammes av høyere kostnader.

Riggselskapet Awilco Offshore sliter med høyere rentekostnader.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt viser et underskudd på 4,7 millioner dollar mot 2,2 millioner dollar i tap i samme periode i fjor. Resultatet kommer fra driftsinntekter på 22,4 millioner dollar en økning fra 13,3 millioner dollar i første kvartal 2006.

Driftsresultatet var viser et tap på 0,14 millioner dollar mot et driftsoverskudd på 1,6 millioner dollar i samme kvartal året før. Før avskrivninger var driftsresultatet på 4,8 millioner dollar.

Awilco ser et velbalansert internasjonalt boremarked, med et underskudd av oppjekkbare og halvnedsenkbare boreenheter i 2007 og 2008. Selskapet mener markedsforholdene for riggene som ikke er levert er gunstige for selskapet.

Byggingen av de oppjekkbare riggene går som planlagt, og har seks slike rigger som bygges ved verftene Keppel Fels og PPL i Singapore.

Awilco kommer med ingen nye opplysninger fra byggingen av de tre halvnedsenkbare riggene ved verftet Yantai Raffles Shipyard i Kina. Selskapet har nå et team på 20 personer som følger byggingen nøye ved verftet.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud