Gå til sidens hovedinnhold

Forskere kan ha funnet vin som ikke gir bakrus

Vin vi ikke får hodepine av? Ja takk!

(SIDE2): De aller fleste av oss har opplevd å våkne med såkalt rødvinshodepine. En dundrende smerte, lett blandet med fylleangst og sure oppstøt. Herlig, ikke sant?

LES OGSÅ:Derfor blir fyllesyken verre med alderen

Konstruert en spesiell type gjær

Vel, nå kan det se ut til at forskere ved Universitetet i Illinois har funnet en løsning på i-landsproblemet vårt. De har nemlig konstruert en helt spesiell type gjær, melder The Independent.

Denne gjæren vil altså bare kunne redusere de giftige biproduktene som gir oss hodepine. Kort forklart så konstruerer de gjæren slik at den inneholder et ensym som igjen utløser en prosess som kalles «malolaktisk gjæring», eller «malo» om du vil. Denne prosessen forhindrer oss fra å bli fyllesyke.

I tillegg kan den modifiserte gjæren øke mengden resveratrol, som er en antioksidant.

Nå vil vi naturligvis minne om at det finnes en rekke andre helsemessige årsaker til at vi ikke bør drikke for mye vin, men vi synes likevel det var på sin plass å bringe denne gladnyheten videre.

Det er forøvrig mye forskning som tyder på at kroppen bare har godt av et glass rødvin i ny og ne. For eksempel så kan rødvin både være slankende og bra for tennene.

Vil du lese flere saker om mat og helse? Lik oss gjerne på Facebook!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken